Tingstorget

Botkyrka

I Alby, bara 29 minuter från Slussen, ligger Tingstorget. Det är ett helt unikt bostadsprojekt med nyproducerade fräscha bostäder där du får närhet till både stad och förort, samtidigt som du har naturen runt hörnet. Tingstorget är utformat för ett enkelt, bekymmersfritt och tryggt liv med alla bekvämligheter och kommunikationer precis utanför dörren. Kort sagt; det här är en plats där alla kan känna sig hemma – från singeln till barnfamiljen.

  • Tunnelbanestation utanför dörren
  • Naturen runt hörnet
  • Prisvärda lägenheter

Om Tingstorget

I Alby i Botkyrka kommun söder om Stockholm har det nya Tingstorget byggts. Projektet omfattar 14 punkt- och lamellhus med totalt ca 51 000 m² boyta fördelat på runt 740 bostäder. I det socialt hållbara samhälle som växer fram, står människan i centrum.

Tingstorget är en kärleksförklaring till det urbana livet och är byggt för en härlig blandning av människor som ska leva och trivas tillsammans, idag och i framtiden. Och det bästa av allt – en bostad här kan bli din utan att det kostar för mycket.

Projektbeskrivning

Bostadstyp
Lägenheter
Boendeform
Bostadsrätt Hyresrätt
Antal bostäder
741
Inflyttning
2016-2020
Projektstart
2016
Projektslut
2020
  • Planerat
  • Säljstart
  • Byggstart
  • Tillträde
  • Avslutat

Lägenheterna

Tingstorget ligger högt uppe på Albyberget vilket gör att lägenheterna får en fantastisk utsikt och bra ljusinsläpp. Den öppna planlösningen omsluts av smakfulla och gedigna material. Lägenheterna har en genomgående hög standard med bekvämligheter som balkong, kombinerad tvättmaskin/torktumlare samt hallar med skjutdörrsgarderober.

Vid Tingstorget finns lägenheter i storlekar från ytsmarta 1:or från 30 kvm upp till rumsoptimerade 4:or på 85 kvm. Det finns även några lite mer unika boenden i form av vindsetagelägenheter, vindslägenheter och stadsradhus.

Området

I Botkyrka, en knapp halvtimma söder om Stockholm ligger Alby. Fram till nu har det varit ett klassiskt miljonprogram, med bostäder och ett centrum. Tingstorget är en ny samlingspunkt som ligger precis ovanför Alby tunnelbanestation. Här, högt beläget och med svårslagen utsikt kan du bo med alla tänkbara kommunikationer, service och härlig natur precis utanför dörren.

Tingstorgets centrala läge gör att du har nära till allt. Med tunnelbanan tar du dig till Stockholm på bara en halvtimme. Och Södertälje ligger bara 15-20 minuters bilfärd bort. Om du är sugen på att gå på bio eller shoppa så är du bara några minuter från Heron City, Kungens Kurva eller Skärholmens breda shoppingutbud. Om du är sugen på en naturupplevelse eller en mysig picknick så har du Mälaren, Albysjön och Hågelbyparken alldeles inpå knuten. Och vid Flottsbro hittar du inte bara skidåkning i Stockholms längsta skidbacke, här finns även massa annat kul för hela familjen året om.

Det finns ett brett utbud av affärer i Alby Centrum från klädaffärer till caféer. Besök gärna Alby Matcenter där du hittar mat från hela världen. För den matlagningsintresserade är det är en upplevelse att utforska hyllorna och diskarna. Alldeles intill Alby Centrum hittar du även en stor Ica Maxi, Biltema och Bauhaus.
I Alby finns en vårdcentral med husläkare och barnavårdscentral och i Alby Centrum ligger även ett välsorterat Apotek. Beträffande barnomsorg så finns allt från förskolor, öppna förskolor till grundskolor och fritidshem.

Det är lätt att ta sig till Alby. Med bil åker du E4:an raka vägen hit på knappt 20 minuter från stan. Väljer du att åka tunnelbana så hoppar du på linje 13 som tar dig hit på 29 minuter från Slussen. Och tunnelbanestationen ligger bokstavligt talat mitt på Tingstorget. Det finns även ett flertal busslinjer som tar dig till angränsande förorter och kommundelar och du kan snabbt och bekvämt ta bussen till pendeltågsstationen i Tumba och därifrån till Södertälje.

Tingstorget nominerat till Årets Bygge

Titanias projekt på Albyberget har gett södra Storstockholm ett nytt landmärke. Nu nomineras kvarteret till Årets Bygge.

Tingstorget nominerat till Bopriset

Bopriset – till minne av Josef Frank tilldelas en person, organisation, företag eller ett projekt som bidragit till attraktiva bostäder med kvalitet- för alla.

Tingstorget nominerat till World in Property Award

Titanias projekt Tingstorget har nominerats till World in Property Award som delas ut på Fastighetsgalan.

Omvandling av miljonprogram

Titania har i samband med byggandet av Tingstorget utvecklat en metod för omvandling av miljonprogramsområden.

Så bygger vi flerbostadshus

Titania har tagit fram metoder för att bygga flerbostadshus industriellt och rationellt – utan att tumma på de arkitektoniska kvalitéerna.

Se hur vi bygger ett hus

Se en kort video som visar hur vi bygger ett av husen vid Tingstorget.

Bostadsväljare

Karta

Kontakt