Tingstorget

Botkyrka

I Alby, bara 29 minuter från Slussen, ligger Tingstorget. Det är ett helt unikt bostadsprojekt med nyproducerade fräscha bostäder där du får närhet till både stad och förort, samtidigt som du har naturen runt hörnet. Tingstorget är utformat för ett enkelt, bekymmersfritt och tryggt liv med alla bekvämligheter och kommunikationer precis utanför dörren. Kort sagt; det här är en plats där alla kan känna sig hemma – från singeln till barnfamiljen.

  • Tunnelbanestation utanför dörren
  • Naturen runt hörnet
  • Prisbelönt boende
default
IMG_20180201_094931_987-1
IMG_20181130_091553_757-1-scaled
IMG_20180817_112915_072-1-scaled
Tingstorget_01-scaled
Tingstorget_04-scaled
Tingstorget_02-scaled
Tingstorget_13

Projektbeskrivning

Bostadstyp
Lägenheter
Boendeform
Bostadsrätt Hyresrätt
Antal bostäder
741
Inflyttning
2016-2020
Projektstart
2016
Projektslut
2019
Boarea
ca 32 000 kvm
Lokalarea
ca 1 100 kvm
  • Planering
  • Produktion
  • Färdigställt

Om Tingstorget

I Alby i Botkyrka kommun söder om Stockholm har det nya Tingstorget byggts. Projektet omfattar 14 punkt- och lamellhus med totalt ca 32 000 m² boyta fördelat på runt 740 bostäder. I det socialt hållbara samhälle som växer fram, står människan i centrum.

Tingstorget är en kärleksförklaring till det urbana livet och är byggt för en härlig blandning av människor som ska leva och trivas tillsammans, idag och i framtiden.

Lägenheterna

Tingstorget ligger högt uppe på Albyberget vilket gör att lägenheterna får en fantastisk utsikt och bra ljusinsläpp. Den öppna planlösningen omsluts av smakfulla och gedigna material. Lägenheterna har en genomgående hög standard med bekvämligheter som balkong, kombinerad tvättmaskin/torktumlare samt hallar med skjutdörrsgarderober.
Vid Tingstorget finns lägenheter i storlekar från ytsmarta 1:or från 30 kvm upp till rumsoptimerade 4:or på 85 kvm. Det finns även några lite mer unika boenden i form av vindsetagelägenheter, vindslägenheter och stadsradhus.

Området

I Botkyrka, en knapp halvtimma söder om Stockholm ligger Alby. Fram till nu har det varit ett klassiskt miljonprogram, med bostäder och ett centrum. Tingstorget är en ny samlingspunkt som ligger precis ovanför Alby tunnelbanestation. Här, högt beläget och med svårslagen utsikt kan du bo med alla tänkbara kommunikationer, service och härlig natur precis utanför dörren.

Tingstorget nominerat till Årets Bygge

Titanias projekt på Albyberget har gett södra Storstockholm ett nytt landmärke. Nu nomineras kvarteret till Årets Bygge.

Tingstorget nominerat till Bopriset

Bopriset – till minne av Josef Frank tilldelas en person, organisation, företag eller ett projekt som bidragit till attraktiva bostäder med kvalitet- för alla.

Tingstorget nominerat till World in Property Award

Titanias projekt Tingstorget har nominerats till World in Property Award som delas ut på Fastighetsgalan.

Omvandling av miljonprogram

Titania har i samband med byggandet av Tingstorget utvecklat en metod för omvandling av miljonprogramsområden.

Stadsutveckling i särskilt utsatta områden

Titania har låtit analysföretaget Evidens ta fram en rapport om effekterna av nyproduktionsprojektet Tingstorget i Alby. Rapporten visar bland annat på en mätbar höjning av förvärvsgrad, ekonomisk standard och trygghet.

Se hur vi bygger ett hus

Se en kort video som visar hur vi bygger ett av husen vid Tingstorget.

Karta

Botkyrka

Restider

I närheten