Barkarbystaden, Kvarter 12

Järfälla

Titania har tilldelats en markanvisning för ett kvarter mitt emot Barkarbystadens tunnelbanestation om 24 000 kvm BTA. Här planeras för 400 lägenheter och stadsradhus upplåtna som bostadsrätter/äganderätter, 2 000 kvm lokaler för handels- och restaurangverksamhet samt en förskola för 120 barn.

  • Direkt anknytning till tunnelbana
  • Stort kommersiellt utbud
  • Hållbart boende
img1
img2
img3
img4
Fasad-mot-vast
Fasad-mot-nordvast-scaled
Fasad-mot-norr-scaled
210528_Rendering_uppdaterad2-scaled

Projektbeskrivning

Bruttoarea
ca 24 000 kvm
Boarea
ca 15 750 kvm
Lokalarea
ca 2 000 kvm
Bostadstyp
Lägenheter
Boendeform
Bostadsrätt, Äganderätt
Antal bostäder
406
Inflyttning
Ej fastställt
Byggstart
Ej fastställt
Projektslut
Ej fastställt
  • Planering
  • Produktion
  • Färdigställt

Om barkarbystaden, kvarter 12

I Barkarbystaden skapas en levande och variationsrik stad med bostäder, kontor, vård, skolor och förskolor, hotell, handel, service, idrott, hälsa och kultur. Totalt planeras för ett stort antal bostäder i olika upplåtelseformer samt tusentals arbetsplatser. Kvarter 12 ligger centralt, alldeles bredvid T-banan och ett torg, vilket möjliggör ett intressant utbud av kommersiella lokaler i bottenplan och drygt 400 bostäder i varierande storlekar byggda kring en grönskande innergård.

Ny knutpunkt

Vid Barkarby Station kommer västra Stockholms nya knutpunkt för kollektivtrafik att utvecklas med stationer för tunnelbana, pendeltåg, fjärrtåg och bussar. Närheten till E 18 och Förbifart Stockholm innebär även att detta är ett mycket bra läge för vägtrafik.

Utbyggnaden av tunnelbana till Barkarbystaden pågår och beräknas vara färdig 2026.

Busstrafiken i Barkarby är väl utvecklad och flera busslinjer stannar vid Stora torget mitt i Barkarbystaden.

Från Odenplan tar det 15 minuter med pendeltåget till Barkarby. Från stationen går bussar regelbundet till Barkarbystaden, som ligger på promenadavstånd.

Fokus på hållbarhet

Projektet har ett stort fokus på hållbarhet, i linje med de höga ambitioner Järfälla kommun har för Barkarbystaden. Bland annat är planen att återbruka tegel, betong och trä för att minska byggnadens klimatavtryck, och på den omslutna gården återskapas den lokala floran och faunan för att förbättra den biologiska mångfalden. Byggnaden kommer också att förses med växtlighet på fasaden, utgående från planteringsbäddar i entréernas skärmtak.

En ambition i projektet är att det befintliga kommersiella shopping- och restaurangutbudet i Barkarby får ett tillskott av återbrukskaraktär, i formen av ett nytt handelskoncept där återvinning och hållbar konsumtion är centralt.

Hyra lokal?

Mejla din intresseanmälan där du kortfattat beskriver ert behov, typ av verksamhet etc. till [email protected] så kontaktar vi er.

Karta

Järfälla

Restider

I närheten