Team Rynkeby i Paris

Titania sponsrar: Tour de France för Barncancerfonden

Titania är sedan 2015 guldsponsor åt Team Rynkeby, ett nordiskt välgörenhetsprojekt som varje år samlar in pengar till barn med cancer och deras familjer, via Cancerfonden. Detta görs genom att man samlar in sponsorer inför de olika lopp man deltar i. Nu senast åkte Team Rynkeby från hela Norden ner till Paris för att närvara vid sista etappen av Tour de France. Åsa Lehto från Team Rynkeby beskriver händelsen med egna ord nedan.

”Vi tog oss till Paris! Det blev drygt 1150 km på en vecka med start i Malmö. Vi cyklade i Sverige, Tyskland, Belgien och Frankrike. Under veckan hade vi varmt, kallt, sol, regn och motvind.

Den stora dagen, lördagen den 16 juli, cyklade laget in till Paris med en blandad känsla i kroppen. Frankrike hade landssorg pga. attentatet i Nice. I Paris möttes samtliga, ca 1600 stycken, Team Rynkeby-cyklister från Norden upp vid La Vilette för att cykla 15 km tillsammans i Paris innerstad innan de rullade in mot målgången där serviceteam, släkt och vänner hejade på vid deras intågande. Sista kvarteren runt i Paris är en riktigt härlig känsla, då folk stannar upp och hejar på, och frågar om vårt projekt!

Team Täby känner en oerhörd stolthet i det beslut att vi valt att inte klä ut oss eller göra ett större ståhej av vår närvaro I Paris, mer än vad hundratals cyklister redan gör, under målgången. Det var ett flertal lokalbor som kom fram till oss i laget och var tacksamma för att vi visade vår sympati genom de svarta sorgband vi bar.

Nu väntar vi med spänning på checköverlämningen till barncancerfonden den 17 september. Vi vill gärna slå förra årets insamling som var på drygt 13 miljoner.”

Om Barncancerfonden

  • samlar in pengar för att förebygga och bekämpa cancersjukdomar hos barn
  • är med som finansiär i cirka 90 % av alla forskningsprojekt inom barncancer
  • arbetar för en bättre vård- och livssituation för cancerdrabbade barn och deras familjer
  • stödjer utbildning och fortbildning av personal som vårdar cancersjuka barn
  • driver opinionsbildande arbete för att förbättra villkoren för sjuka barn och deras föräldrar
  • är en ideell förening som är helt beroende av frivilliga bidrag

Källa: Barncancerfonden.se

Om Team Rynkeby

Team Rynkeby är ett nordiskt välgörenhetsprojekt som varje år, sedan 2002 samlar in pengar till barn med cancer och deras familjer. Deltagarna är organiserade i olika lag som gemensamt cyklar ner till Paris, till avslutningen av Tour de France.

2015 bestod Team Rynkeby av 1 600 motionscyklister och 400 funktionärer fördelade på 38 lokala lag från Sverige, Danmark, Finland, Norge och Färöarna.

Deltagarna väljs ut bland tusentals sökanden som fyllt i en ansökningsblankett på Team Rynkebys webbplats.

Pengarna går oavkortat till barn med cancer

Under året ska deltagarna inte bara förbereda sig på att cykla dryga 1 200 km till Paris, utan förpliktar sig också att göra en insats för att samla in pengar till barn med cancer och deras familjer.

Rynkeby Foods A/S står för alla centrala projektkostnader, vilket innebär att pengarna som Team Rynkeby samlar in i varje land oavkortat går till den lokala barncancerorganisationen i respektive land. I Sverige går de insamlade medlen till Barncancerfonden.

Källa: www.team-rynkeby.se

Läs mer

Titanias sponsring och stödverksamhet

www.barncancerfonden.se

www.team-rynkeby.se

Relaterad information

Frågor och svar

Övriga NYHETER

Kontaktformulär

Du måste fylla i alla obligatoriska fält

Offertförfrågan

= obligatoriska fält