Titania sponsrar Team Rynkeby för Barncancerfonden

Titania sponsrar Team Rynkeby för Barncancerfonden

Från och med 2016 kommer Titania vara guldsponsor åt Team Rynkeby, nordisk välgörenhetsorganisationen som årligen samlar in miljontals kronor till cancerforskning, information samt stöd till drabbade och anhöriga. I Sverige går alla sponsorpengar oförkortat till Barncancerfonden och deras viktiga arbete.

Mer om Team Rynkeby

Team Rynkeby är ett nordiskt välgörenhetsprojekt som varje år, sedan 2002 samlar in pengar till barn med cancer och deras familjer. Deltagarna är organiserade i olika lag som gemensamt cyklar ner till Paris, till avslutningen av Tour de France.

2015 bestod Team Rynkeby av 1 600 motionscyklister och 400 funktionärer fördelade på 38 lokala lag från Sverige, Danmark, Finland, Norge och Färöarna.

Deltagarna väljs ut bland tusentals sökanden som fyllt i en ansökningsblankett på Team Rynkebys webbplats.

Pengarna går oavkortat till barn med cancer

Under året ska deltagarna inte bara förbereda sig på att cykla dryga 1 200 km till Paris, utan förpliktar sig också att göra en insats för att samla in pengar till barn med cancer och deras familjer.

Rynkeby Foods A/S står för alla centrala projektkostnader, vilket innebär att pengarna som Team Rynkeby samlar in i varje land oavkortat går till den lokala barncancerorganisationen i respektive land. I Sverige går de insamlade medlen till Barncancerfonden.

Källa: www.team-rynkeby.se

Mer om Barncancerfonden

Med barncancerfondens egna ord:

Vision
Vår vision är att utrota barncancer.

Vårt uppdrag
Vi bekämpar barncancer och ser till att drabbade barn, ungdomar och deras familjer får den vård och det stöd de behöver.

Kärnvärden
Barncancerfondens kärnvärden är hopp, mod och ansvar.

 

  • Hopp - Vi sprider hopp till varandra och vår omvärld.
  • Mod - Vi visar mod genom att se verkligheten som den är.
  • Ansvar - Vi tar ansvar för barnen och familjerna.

Barncancerfonden idag

Barncancerfonden är med som finansiär i 90 % av alla forskningsprojekt om barncancer i Sverige - helt utan stöd från vare sig stat, kommun eller landsting. Genom ett hundratal forskningsprojekt per år försöker vi hitta nya och bättre metoder som kan lindra och bota barncancer. Vår förhoppning är att också kunna lösa barncancerns gåta.

Vi finns till för att dämpa ovisshet och sorg hos familjerna som drabbas här och nu. Vi driver cancersjuka barns frågor i samhället och är ute på skolor och i andra forum och berättar om barncancer och vad vi gör för att bekämpa den.

Barncancer är den vanligaste dödsorsaken hos barn mellan 1 och 14 år. Och varje år drabbas cirka 300 familjer av det ofattbara; ett barn får en cancerdiagnos. Men det finns hopp.

Tack vare gåvor från privatpersoner och företag överlever cirka 80 % av barnen idag. På 1970-talet var förhållandet närmast det omvända.

Vår högsta önskan är att alla barn som drabbas av cancer ska bli friska igen.

Målet är hundraprocentig överlevnad

– Ingen människa kan någonsin acceptera att barn dör i cancer, så en hundraprocentig överlevnad måste vara vår främsta uppgift. Men vägen dit kantas av ett stort antal utmaningar, säger Olle Björk, generalsekreterare i Barncancerfonden.

Ska denna önskan slå in, måste forskningen fortsätta att drivas framåt ytterligare. Därför behöver vi hjälp från ännu fler som vill stödja Barncancerfonden i kampen mot barncancer.

– Utan Barncancerfonden hade det i princip inte funnits någon barncancerforskning i Sverige, säger Olle Björk.

FAKTA: BARNCANCERFONDEN

 

  • samlar in pengar för att förebygga och bekämpa cancersjukdomar hos barn
  • är med som finansiär i cirka 90 % av alla forskningsprojekt inom barncancer
  • arbetar för en bättre vård- och livssituation för cancerdrabbade barn och deras familjer
  • stödjer utbildning och fortbildning av personal som vårdar cancersjuka barn
  • driver opinionsbildande arbete för att förbättra villkoren för sjuka barn och deras föräldrar
  • är en ideell förening som är helt beroende av frivilliga bidrag

Källa: Barncancerfonden.se

Relaterad information

Övriga NYHETER

Kontaktformulär

Du måste fylla i alla obligatoriska fält

Offertförfrågan

= obligatoriska fält