Prefabricerat stambyte

Prefabricerat stambyte

Förutom relining och traditionella stambyten genomför Titania även så kallade prefabricerade stambyten med badrumsrenovering. Tack vare ny modern teknik och nya arbetsmetoder går det prefabricerade stambytet betydligt snabbare än ett traditionellt, innebär betydligt mindre rivning och därmed störningar för de boende samt mindre miljöpåverkan samt än fler fördelar.

När man utför prefabricerade stambyten, så river man så lite som möjligt i det befintliga badrummet. I princip så plockar man bara bort sådant som sticker ut från väggar eller golv, dvs toalettstolar, handfat, möbler, etc. Sedan bygger man upp ett nytt badrum inuti det gamla genom att montera färdiga badrumsmoduler som tillverkats i fabrik och transporterats till stambytet i container. Runt det nya badrummet så bildas en luftspalt på 2-3 cm, som gör att luften kan cirkulera under och runt den nya badrumsmodulen, vilket gör att risken för framtida fuktskador blir minimal, då ventilationen torkar ut eventuell fukt. Kaklet i det prefabricerade badrummet sätts direkt på väggelementet som består av en 0,5mm tjock plåt, som är ett mer effektivt fuktskydd än de bästa fuktspärrarna som finns på marknaden idag, vilket ytterligare minimerar risken för att fukt tränger igenom kaklet och orsakar vattenskador i fastigheten.

Metoden innebär stora fördelar för både fastighetsägare, de boende och miljön, bland annat eftersom entreprenadtiden ofta kan kortas rejält jämfört med ett traditionellt stambyte, vilket gör att fastighetsägaren inte behöver hitta evakueringslägenheter till de boende, då de kan bo kvar i sina lägenheter med minimalt besvär. Det prefabricerade stambytet gör att badrumsrenoveringen tar cirka 7-10 dagar, jämfört med 6-8 veckor med ett traditionellt stambyte. Metoden innebär även mindre rivning, vilket minskar buller och damm i fastigheten vilket uppskattas av de boende. De prefabricerade badrummen är lika hållbara som ett badrum byggt på traditionellt sätt och beräknas hålla i ca 50 år.  

De prefabricerade badrummen fungerar bäst i fastigheter i det så kallade Miljonprogrammet, dvs i hus byggda från ungefär år 1960 till 1975, där badrummen är mer regelbundet byggda än i fastigheter från första halvan av 1900-talet. Metoden ger även samma möjligheter för de boende att göra tillval till sina badrum, som i ett tradtionellt stambyte

För att se en kort film om hur ett prefabricerat stambyte med badrumsrenovering går till så ser längst upp på denna sida! 

I bifogad broschyr finns mer information om prefabricerade stambyten som Titania utför. 

För att se bilder på hur själva monteringen av de prefabricerade badrummen går till, så se Titanias Facebook! 

Kontakta oss för mer information om prefabricerade stambyten samt om metoden skulle fungera i Er fastighet på info@titania.se  

Relaterad information

Kontaktformulär

Du måste fylla i alla obligatoriska fält

Offertförfrågan

= obligatoriska fält