Skogskvarteren

Skogskvarteren uppmärksammade i Byggfakta

Växthusen som Titania byggt på radhustaken i Skogskvarteren i Arninge-Ullna, Täby, fortsätter att väcka uppmärksamhet. Nu har även Byggfakta skrivit en flersidig artikel om dem.

Förutom att skriva om växthusen, och hur dessa bidrar till att göra bostadsområdet ekologiskt hållbart genom möjlighet till självförsörjning och syreskapande stadsodling, har man i artikeln även lyft fram andra intressanta aspekter av bostadsområdet Skogskvarteren.

Man belyser till exempel den slående arkitekturen som enligt arkitekt Thomas Sandell (från den kända arkitektbyrån Sandellsandberg) utgår från platsens naturliga förutsättningar då den, i sin skandinaviska enkelhet och med miljövänliga material (bland annat trä), följer landskapets konturer på ett naturligt sätt. Detta skapar intressanta uterum, som tillsamman med de moderna interiörerna, bildar ett område som är behagligt att vistas i. På detta sätt har Titania, som i alla sina bostadsprojekt, varit noga med att inte bara bygga ekologiskt utan även socialt och ekonomiskt hållbart.

Den ekonomiska hållbarheten ligger framför allt i att man, genom smarta prefab-lösningar och ett nära samarbete med kommun och arkitekter under hela byggprocessen, lyckats hålla nere priserna på en attraktiv nivå. En tydlig indikation på att priserna varit förmånliga och att området tilltalar ett stort antal människor är att alla bostäder i området sålde slut på nolltid. Alla hus är nu bebodda.

Intressanta länkar

Läs mer om Byggfakta

Besök Sandellsandbergs hemsida

Läs mer om projektet Skogskvarteren

Relaterad information

Frågor och svar

Övriga NYHETER

Kontaktformulär

Du måste fylla i alla obligatoriska fält

Offertförfrågan

= obligatoriska fält