Grönt i Ullna!

Idag kan vi stolt visa upp de första bilderna som tagits av, det av Titania nyproducerade bostadsområdet, Ullna sedan vi lagt ut gräs på hustomterna.

Sedan Titania vann Täby kommuns anbudstävling för nyproduktion i Skogskvarteren har det hunnit hända en hel del. Närmare bestämt så har Titania byggt 109 bostäder (radhus, ”Townhouses” och lägenheter) på de 26 000 kvadratmeter mark vi köpt av Täby kommun. Alla bostäder sålde slut långt innan beräknat och är bebodda sedan en tid tillbaka.  Som kronan på verket lade vi under förra veckan ut gräs på bostadstomterna, lagom till sommaren och alla utomhusaktiviteter.

Intresset för bostadsområdet Ullna har varit stort, inte minst på grund av dess fokus på långsiktigt hållbara lösningar, miljövänligt och energisnålt byggande samt intressanta arkitektoniska lösningar. Den arkitektoniskt och miljömässigt mest intressanta lösningen är de växthus som placerats på radhusens tak. Dessa växthus bildar integrerade ekosystem med de underliggande bostäderna så att växterna i växthusen kan rensa bostädernas inomhusluft från koldioxid och skadliga partiklar samtidigt som de alstrar syre. Dessutom gör växthusen det möjligt för de boende att vara bitvis självförsörjande. Växthusen kommer uppmärksammas av kända nyhetsredaktioner senare i år. Följ våra nyheter så får du veta mer.

Relaterad information

Frågor och svar

Övriga NYHETER

Kontaktformulär

Du måste fylla i alla obligatoriska fält

Offertförfrågan

= obligatoriska fält