Titania vinnare på European Property Awards

Titanias projekt Tingstorget på Albyberget i Botkyrka har utsetts till vinnare både i kategorin ”Hållbar bostadsutveckling” och kategorin ”Bostadsutveckling 20+ lägenheter” på European Property Awards.

European Property Awards uppmärksammar och utdelar priser i olika kategorier för framstående projekt i fastighetsbranschen över hela Europa.

Priset tillkännagavs under European Property Awards prisutdelningsceremoni på Royal Lancaster Hotel i London under torsdagen den 27 oktober 2022.
 
Tingstorget är beläget högst upp på Albyberget och signalerar, med sin tydliga siluett och sina starka färger, entrén till såväl Botkyrka som Stockholm. Projektet består av totalt 741 lägenheter varav ca 2/3 är bostadsrätter och ca 1/3 är hyresrätter fördelat på 11 punkthus och 3 lamellhus.
 
Med sitt läge i direkt anslutning till Alby tunnelbanestation och torget utanför tunnelbaneentrén med caféer, restauranger, butiker och en park har Tingstorget blivit Albys nya mötesplats.
 
Projektet har haft ett särskilt fokus på socialt hållbar stadsutveckling med människorna i centrum. Genom projektet har områdets socioekonomiska situation stärkts med bl a höjd utbildningsnivå, högre förvärvsfrekvens, högre inkomstnivå ökad trygghet och attraktivitet.
 
Prisrimliga bostäder har möjliggjort för fler att ta sig in på bostadsmarknaden och många Albybor har valt att stanna kvar i sin stadsdel och gjort en lokal bostadskarriär.
 
Tack vare ett nära samarbete mellan Titania, Botkyrka kommun, konsulter, underentreprenörer och leverantörer har projektet kunnat förverkligas i rekordfart. Detaljplanen drevs igenom på cirka 16 månader och de över 700 bostäderna byggdes på bara tre år.
 
– Vi är mycket stolta över att Tingstorget nu tilldelas ett prestigefyllt internationellt pris i kategorierna Hållbar Bostadsutveckling och Bostadsutveckling för 20+ lägenheter. Vinsterna i de båda kategorierna känns som kvitton på att det hårda arbetet, från alla anställda och övriga inblandade i projektet, lönade sig, säger Titanias VD Einar Janson.

– Det är otroligt glädjande att Alby och Botkyrka kommun uppmärksammas för socialt hållbar stadsutveckling, säger Ebba Östlin, kommunstyrelsens ordförande i Botkyrka.