Titania tecknar hyresavtal med Texas Longhorn i Täby Park

Titania har tecknat ett tioårigt avtal med Texas Longhorn för att öppna en ny restaurang i Titanias projekt Täby Boulevard i Täby Park. Den nya restaurangen kommer att vara belägen på bottenplan i Titanias nybyggda fastighet belägen vid Robert Killicks torg på Boulevarden 38 och är den tredje och sista restaurang som Titania planerat för.

Texas Longhorn i Täby Boulevard kommer att omfatta 195 kvadratmeter. Årshyran är satt enligt KPI för oktober 2023 och uppgår till 624 000 kronor (3 200 kr/kvm) för 2024. Hyresgästens tillträde sker 1 juni 2024 och restaurangen planeras ha verksamheten igång under september 2024.
 
Texas Longhorn grundades av kocken Philip Huntzinger som 1987 flyttat till Sverige från Texas. Med en längtan efter det Texas han lämnat bakom sig öppnade Philip 1994 sin första Texas Longhorn-restaurang. Det var en sann hyllning till hans hemstat, med biff, revbensspjäll och Tex-Mex-rätter från familjerecept. Trettio år senare har Texas Longhorn vuxit till en franchisekedja och med mer än trettio restauranger och ett femtontal produkter i dagligvaruhandeln har man introducerat äkta Texas-gästfrihet, jalapeños och avslappnad mat till svensk kultur.
 
"Vi är mycket glada över att ha tecknat detta avtal med Titania och att snart kunna välkomna våra gäster till den nya restaurangen i Täby Boulevard," säger Philip Huntzinger, grundare av Texas Longhorn. "Den generösa storleken på lokalen och möjligheten till en attraktiv uteservering gör detta till den perfekta platsen för att uppleva våra autentiska smaker från Texas. Den nya restaurangen i Täby Boulevard kommer att erbjuda samma högkvalitativa steak house-rätter och gästfrihet som Texas Longhorn är känt för. Menyn kommer att hylla de smaker och traditioner som finns i den texanska matkulturen och skapa en minnesvärd matupplevelse för invånarna i Täby och besökare."
 
"Vi på Titania är stolta över att ha ingått detta spännande samarbete med Texas Longhorn. Vi ser fram emot att erbjuda en spännande matupplevelse till boende i vår byggnad, invånarna i Täby och besökare från andra håll. Avtalet är ett viktigt steg i vår strävan att skapa en restaurang-hub i bottenplan på vår byggnad med det fina torgläget. Vi är övertygade om att vår byggnad och torget kommer att bli en destination för matälskare i regionen," säger Wojciech Wondell, COO på Titania.
 
Förutom lokalerna där Texas Longhorn, Caliente Tapas Bar och Högdala Invest AB, med samma koncept som restaurang Norra Bryggan i Norra Djurgårdsstaden, kommer att bedriva sina verksamheter, innehåller fastigheten även 226 bostäder och ett garage och är fullt uthyrd. Fastigheten färdigställdes i december 2023.