Titania tecknar hyresavtal för Norra Bryggan-restaurang i Täby Park

Titania har tecknat ett 10-årigt avtal med restaurangaktören Högdala Invest AB, ägare av den italienska restaurangen Norra Bryggan vid Husarviken i Norra Djurgårdsstaden.

Högdala Invest AB skall nu öppna en restaurang med samma koncept som Norra Bryggan på bottenplan i Titanias nybyggda fastighet vid Robert Killicks torg på Boulevarden 40B i Täby. Restaurangen, som är en av tre planerade i byggnaden, kommer att ha en attraktiv uteservering i solläge på torget. Titania har även nyligen ingått ett avtal med Caliente Tapas Bar för att öppna en restaurang i samma byggnad. Norra Bryggan och Caliente Tapas Bar är två av tre planerade i byggnaden och kommer att ha en attraktiv uteservering i solläge på torget. Förhandling med en tredje restaurangaktör pågår.
 
Norra Bryggan i Täby Boulevard kommer att omfatta 195 kvadratmeter. Årshyran är satt enligt KPI för oktober 2022 och uppgår till 585 000 kronor (3 000 kr/kvm) och kommer per januari 2024 att räknas upp med förmodad indexhöjning oktober 2023. Hyresgästens tillträde sker 1 december 2023 och restaurangen planeras ha verksamheten igång i mars 2024.
 
Norra Bryggan-konceptet, med sitt fokus på autentisk italiensk mat gjord med hantverksmässig omsorg, blir ett välkommet nytt inslag i Täby Park som helhet. Restaurangen ägs och drivs av Antranik Balci, en erfaren restauratör som tidigare framgångsrikt har drivit flera restauranger i Stockholmsområdet, inklusive Forno Romano i Fältöversten.

– Vi på Norra Bryggan är glada över detta spännande samarbete med Titania och möjligheten att erbjuda Täby en smak av det genuina italienska köket. Vår mångsidiga meny ger våra gäster en chans att utforska olika smaker från Italien, och vi ser fram emot att välkomna alla till vår restaurang, säger Antranik Balci.
 
– Vi är glada över att arbeta tillsammans med både Norra Bryggan och Caliente Tapas Bar för att erbjuda en mångfald av smakupplevelser i vår fina byggnad mot torget i Täby Park. Vi är ett steg närmare att skapa en destination för mätälskare i regionen, säger Wojciech Wondell, COO på Titania.

Förutom lokalytor innehåller fastigheten 226 bostäder och ett garage. Färdigställande är beräknat till slutet av november i år och första inflyttning av boende sker den 8 december.