Titania och Täby kommun tar första spadtag för 226 bostäder

Titania har startat byggnationen av 226 bostäder och kommersiella lokaler i den nya stadsdelen Täby Park.

Fastigheterna (Topasen 3 & Topasen 4) ligger centralt mot en torgbildning vid den trädkantade Boulevarden som löper genom området. Titanias projekt kommer färdigbyggt att omfatta totalt 226 bostäder, mestadels små lägenheter, underjordiskt garage, gröna tak och ca 700 kvadratmeter kommersiella lokaler i det bästa läget mot torgbildningen.
 
Spadtaget togs av Wojciech Wondell, Projektchef på Titania tillsammans med Johan Algernon, Kommunalråd (M) och ordförande i Täby Kommuns stadsbyggnadsnämnd samt Nikan Ghahremani, Vice VD på Titania.
 
Täby Park ligger nära Täby centrum, naturområden och Roslagsbanan. Här planeras även för nya busslinjer. När den nya stadsdelen på det gamla galoppfältet är färdigutvecklad kommer den att inrymma cirka 20 000 invånare i 6 000 bostäder samt 4 000–5 000 arbetsplatser, nya skolor, en simhall, parker och handel. 
Titania har arbetat med projektet sedan 2017 då bolaget vann markanvisningstävlingen för Täby Parks första etapp. Projektet har ritats av Wingårdhs och kombinerar hög gestaltningsmässig nivå med effektivt produktionstänkande. Stora delar av projektet kommer prefabriceras i svenska fabriker vilket medför hög kvalitet, kortad produktionstid samt överensstämmelse med Titanias hållbarhetsmål.

Projektet beräknas vara avslutat med samtliga bostäder inflyttningsklara redan till Q4 2023.
 
– Vi är väldigt nöjda över att kunna byggstarta detta projekt som jag arbetat med sedan markanvisningstävlingen 2017. Täby Boulevard blir ett kvarter med egen identitet och karaktär. Med olika fasaduttryck och stadsradhus med orangeri på taken skapar vi återigen något unikt i Täby kommun. Kvarteret är ritat av Wingårdhs som varit med sedan start. Nu siktar vi framåt och räknar med ett färdigställande i slutet av Q4 2023, säger Wojciech Wondell, Projektchef på Titania.
 
– Det ska bli väldigt roligt att följa Titania när man bygger vidare på alla de kvalitéer som Täby Park har att erbjuda, säger Johan Algernon, Kommunalråd (M) och ordförande i Täby kommuns stadsbyggnadsnämnd.
 
– Känns fantastisk att få ta detta spadtag med Johan Algernon och Wojciech. Projektet kommer binda samman kvarteren som redan är uppbyggda på denna attraktiva plats mellan Boulevarden och Gröna slingan, säger Nikan Ghahremani, Vice VD på Titania.