Nyproduktion av energieffektivt bostadskvarter för Wallenstam

På detta nyproduktionsprojekt utför Titania ett av Sveriges mest avancerade installationssystem i bostadshus hittills.

Titania utför samtliga installationsarbeten (el, data, VVS, ventilation) på Wallenstams klimatsmarta passivhus med 196 hyresrätter som håller på att byggas intill Poseidons torg i Handen. Passivhusen är de största i Sverige av denna typ och ligger i absolut framkant när det gäller teknik, för att sänka energiförbrukningen så mycket som möjligt.

Projektet är speciellt i och med att det innehåller mycket nytänkande kring energiutnyttjande. Titania installerar bland annat ett ventilationssystem som återanvänder värmen i frånluften för att värma upp den kalla tilluften. Systemet är så effektivt att inga konventionella element kommer att behöva installeras i lägenheterna. Husen kommer även i övrigt att fyllas av avancerade installationslösningar, bl a dras alla centrala installationer i lägenheterna via golven istället för i väggarna på konventionellt sätt.
Själva kvarteret, med innergård och många kommersiella lokaler, kommer att påminna mer om stadsbebyggelse än om förort vilket också är en uttalad önskan från Haninge kommun som har en vision om en utveckling av stadsmiljön i centrala Handen.

För att se fler bilder på projektet från studiebesöket den 21 februari, gå in på Titanias Facebook sida. 

För att läsa mer om projektet: Wallenstams hemsida och Haninge Kommuns hemsida.

Fakta om projektet

Här finns projektet:

Status:

Avslutad

Projekttyp:

Specialprojekt, Nyproduktion, Energibesparande åtgärder

Projektstart:

Juni 2011

Projektslut:

Augusti 2012

Storlek:

7 hus med totalt 196 lägenheter

Liknande projekt

Info för boende, hyresgäster och leverantörer

Du som är boende i fastigheter där Titania utför arbeten, kan kontakta platschefen i första hand och arbetsledaren i andra hand, vid praktiska frågor gällande det löpande arbetet. 

Relaterade frågor och svar

Kontaktformulär

Du måste fylla i alla obligatoriska fält

Offertförfrågan

= obligatoriska fält