Modellvillan 21 - Årets Stockholmsbyggnad 2017

Sedan 2008 äger och förvaltar Titania fastigheten Modellvillan 21, i Enskede. 2016 byggdes elva nya bostäder, samtidigt som de fyra befintliga bostäderna rustades upp till toppmodern standard med bevarade originaldetaljer. Både nybygget och renoveringarna är nu klara och är ute på försäljning.

 

Modellvillan är Årets Stockholmsbyggnad

Den 18 april utsåg en jury Modellvillan som en av tio finalister i Årets Stockholmsbyggnad. Den 1 juni meddelade Stockholm Stad att Modellvillan vunnit omröstningen med 4 629 av 10 275 röster.


Läs mer om tävlingen via länkarna nedan:  

Mitti 

SVT Nyheter

Fastighetsvärlden 


Sveriges Radio Husen

Modellvillan har fram till nyligen bestått av ett vitputsat 20-talshus med tillhörande industribyggnad i liknande utformning. I år har Titania bytt ut den tråkiga industribyggnaden med sin slitna lastkaj mot en modern tillbyggnad i trä. Tillbyggnaden är ett tilltalande exempel på modern och miljömedveten arkitektur med fasad helt i trä, genombruten av stora fönster av glas och metall. Denna innovativa design både kontrasterar och kompletterar den äldre, traditionellt utformade byggnaden.

Tre av de nya bostäderna kommer att finns i den redan äldre byggnaden. De resterande åtta bostäderna rymms i den moderna tillbyggnaden.

De fyra lägenheter som funnits i fastigheten sedan tidigare har renoveras i samband med om- och tillbyggnationen. Balkonger, takkupor och altaner här även byggts till den äldre byggnaden.

Bostäderna

Bostäderna har varierande storlekar mellan 29-78 kvadratmeter. De har alla högt i tak, toppmodern standard och balkonger eller uteplatser i södervända lägen. De äldre lägenheterna som rustats upp har kvar vackra originaldelar, som öppna spisar och stora valvfönster. Lägenheterna högst upp i tillbyggnaden har höga och charmiga snedtak.

Källarföråd finns till samtliga byggnader. I fastighetens källare det finns även en tvättstugan.

 

Området

Modellvillan är placerad i det vackra Enskede med närhet till såväl natur som storstad. Från Sandsborgs t-banestation, som ligger inom några minuters gångavstånd, tar de cirka 12 minuter in till city. (Det finns också direktbussar till Gullmarsplan precis utanför fastigheten.) Samtidigt ligger Modellvillan nära skogsområdet Viloparken och efter fyra minuters biltur är man framme Nackareservatet. Inom gångavstånd finns dessutom det populära utomhusbadet på Nytorps gärde.

Vid tunnelbanan finns ett litet centrum med matvaruaffär, apotek, gym, bibliotek, simhall och blomsteraffär med mera. I närheten finn även flera populära förskolor och grundskolor.

 


Kontakta mäklare och/eller visa intresse

Mäklare Johan Sandberg
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling
070-162 74 26
johan.sandberg@lansforsakringar.se


Mäklare Tobias Magnusson,
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling  
070-574 34 58
tobias.magnusson@lansforsakringar.se

Fakta om projektet

Här finns projektet:

Status:

Avslutad

Projekttyp:

Projekt i egen regi, Fastighetsutveckling, Nyproduktion

Projektstart:

Januari 2016

Projektslut:

Hösten 2016

Storlek:

15 bostäder

Liknande projekt

Info för boende, hyresgäster och leverantörer

Om du som hyr bostad i, eller ska flytta in till, Modellvillan 21 har några frågor gällande renoveringen/nybyggnationen så är du välkommen att kontakta föreningen på www.brfmodellvillan.se

För övriga frågor kan ni kontakta vårt huvudkontor.

Relaterade frågor och svar

 • Kan jag köpa lägenheter som Titania producerat direkt?

  Svar: En del av Titanias verksamhet innebär att köpa upp lokaler och råvindar och bygga om dessa till bostadslägenheter. Vi säljer mestadels våra egenproducerade lägenheter genom mäklare, men Du är välkommen att mejla oss Dina uppgifter om Du är intresserad av en viss lägenhet eller en viss typ av lägenheter som Titania producerar för tillfället.

  Läs mer om våra egna ombyggnadsprojekt under fliken Våra projekt. Välj det alternativ under "Projekt i egen regi" som Du är intresserad av. Klicka även i rutan för "Pågående projekt", längst upp i högerkolumnen.  

  För att se vilka objekt som vi har till salu för tillfället, se rubriken Titanias objekt till salu.

 • Varför bygger inte Titania ägarlägenheter?

  Svar: Trots att den juridiska möjligheten att skapa ägarlägenheter nu finns, har det inte alls resulterat i att det verkligen har producerats speciellt många ägarlägenheter överhuvudtaget i Sverige. Orsakerna är flera:

  1. Bankerna känner osäkerhet inför denna nya upplåtelseform. Kanske främst eftersom upplåtelseformen är så oprövad i Sverige, men också p g a det faktum att det knappt finns några ägarlägenheter. Få ägarlägenheter resulterar i sin tur att det inte finns någon direkt marknad som kan ge riktningsgivande priser. Utan riktningsgivande priser är det svårt för bankerna att veta hur stor del av köpesumman för en lägenhetsköpare de vågar finansiera. När inte bankerna är bekväma med att låna ut till slutkunden (lägenhetsköparen) så resulterar det i att byggföretagen inte producerar sådana lägenheter utan håller sig till de beprövade bostadsrätterna som alla vet att slutkunden kan låna till.

  2. Hyreslagstiftningen i Sverige, d v s principen om bruksvärde (istället för marknadsvärde) har som konsekvens att en lägenhet i en populärare stadsdel skall ha i princip samma hyra som en lika stor lägenhet med jämförbar standard i en mindre populär stadsdel. Detta gör att man inte kan hyra ut en lägenhet till marknadspris, inte ens som andrahandsuthyrning privatpersoner emellan. Man kan i och för sig kringgå detta genom att hyra ut till företag, men hanteringen är inte lika smidig som det borde vara (d v s att man kan hyra ut till vem man vill och man kan ta betalt så mycket som hyresgästen är villig att betala). Om man kunde på ett enkelt sätt ha ägarlägenheten dels för eget boende och dels hyra ut för att täcka kapitalkostnaden och tjäna lite pengar så skulle också intresset vara större från lägenhetsköparna (vilket skulle resultera i att det verkligen byggdes fler ägarlägenheter).

  Svaret på frågan är dock att Titania är intresserat av att producera ägarlägenheter i och med företagets satsning på nyproduktion i egen regi, som påbörjades våren 2012. Vi söker i dagsläget mark för nyproduktion av t ex ägarlägenheter, villor, radhus, bostadsrätter eller andra typer av fastigheter. 

  Har Du ett mark eller objekt som Du tror skulle vara intressant för Titania att förvärva? Skicka ett mejl till info@titania.se så tillser vi att mejlet når rätt person hos oss. Bifoga en så noggrann beskrivning som möjligt av marken/ ytorna / fastigheten Ni vill sälja, vilka förutsättningar som gäller samt Era kontaktuppgifter, så kontaktas Ni så fort som möjligt av ansvarig person på Titania.  

  Här finns mer information om ägarlägenheter.  

 • Är Titania intresserat av att förvärva tomtmark för nybyggnationer?

  Svar: Nyproduktion av fastigheter är Titanias viktigaste verksamhetsområde och köp av mark är högintressant för företaget.

  Om Ni har mark att sälja så ber vi Er skicka ett mejl till info@titania.se så hör vi av oss så inom kort. Tänk på att bifoga en så noggrann beskrivning som möjligt av marken/ytorna/fastigheten Ni vill sälja, vilka förutsättningar som gäller samt Era kontaktuppgifter.

 • Är Titania intresserat av att förvärva ytor, mark och fastigheter utanför Stockholms län?

  Svar: Titania har sitt huvudsakliga verksamhetsområde i Stockholms län, vilket gör att i dagsläget är vi främst intresserade av att förvärva mark för nyproduktion av fastigheter, ytor för ombyggnation till bostäder samt fastigheter för långsiktig förvaltning inom Stockholms län, men vi är alltid öppna för förslag och erbjudanden om intressanta projekt även utanför vårt närområde.

  Skicka ett mejl till info@titania.se så tillser vi att mejlet når rätt person hos oss. Bifoga en så noggrann beskrivning som möjligt av marken/ ytorna / fastigheten Ni vill sälja, vilka förutsättningar som gäller samt Era kontaktuppgifter, så kontaktas Ni så fort som möjligt av ansvarig person på Titania. 

 • Har Titania några nyproducerade bostäder till salu just nu?

 • Vad har Titania byggt för nyproducerade bostäder?

   

  De två största bestånden av bostadsrätter är följande:
  109 bostadsrätter i Arninge Ullna i Täby kommun. 27 parhus, 34 Townhouse och 48 lägenheter. Intresset för dessa bostäder har varit mycket högt och alla är sålda.
  670 bostadsrättslägenheter runt Tingstorget i Botkyrka kommun, Alby. De första av dessa lägenheter börjar säljas från och med den 24 april 2016. Anmäl ditt intresse här!
  Besök sidan Objekt till Salu för att se vilka bostäder vi säljer just nu.

  De två största bestånden av nyproducerade bostäder är följande:

  670 bostadsrättslägenheter runt Tingstorget i Botkyrka kommun, i Alby. Lägenheterna har börjat säljas. Anmäl ditt intresse här om du vill köpa en lägenhet! 

  Läs mer om bostäderna runt Tingstorget.

  109 bostadsrätter i Arninge-Ullna i Täby kommun. 27 parhus, 34 Townhouse och 48 lägenheter. Intresset för dessa bostäder har varit mycket högt och alla är sålda.

  Läs mer om bostäderna i Arninge-Ullna.

  Besök sidan Objekt till Salu för att se vilka bostäder vi säljer just nu.

 • Vad bör jag som nybliven ägare till en bostadsrätt tänka på?

 • Vad kan Titania erbjuda en kommun som vill upplåta mark för att bygga bostäder?

  Svar: Titania har vunnit två stora markanvisningstävlingar under perioden 2014-2015, ett i Täby kommun för byggnation av 109 bostadsrätter och en i Botkyrka kommun för byggnation av 670 bostadsrättslägenheter. Vi har ett koncept som är väldigt intressant när det gäller nyproduktion, både för kommunen och för framtida kommuninvånare. Läs mer under rubriken "Titanias koncept vid markanvisningstävlingar"

 • Kan Titania uppföra det hus jag vill bygga?

  Svar: Tyvärr kan Titania inte åta sig att uppföra enstaka hus åt privatpersoner i dagsläget.

 • Jag äger mark som jag vill bygga på och behöver en byggentreprenör. Är Titania intresserat?

  Svar: Det kan vi absolut vara! Läs mer under rubriken "Titania som byggentreprenör för externa kunder" 

Kontaktformulär

Du måste fylla i alla obligatoriska fält

Offertförfrågan

= obligatoriska fält