Modellvillan - Årets Stockholmsbyggnad 2017

Sedan 2008 äger och förvaltar Titania fastigheten Modellvillan 21, i Enskede. 2016 byggdes elva nya bostäder, samtidigt som de fyra befintliga bostäderna rustades upp till toppmodern standard med bevarade originaldetaljer. Både nybygget och renoveringarna är nu klara och är ute på försäljning.

 

Modellvillan är Årets Stockholmsbyggnad

Den 18 april utsåg en jury Modellvillan som en av tio finalister i Årets Stockholmsbyggnad. Den 1 juni meddelade Stockholm Stad att Modellvillan vunnit omröstningen med 4 629 av 10 275 röster.


Läs mer om tävlingen via länkarna nedan:  

Mitti 

SVT Nyheter

Fastighetsvärlden 


Sveriges Radio Husen

Modellvillan har fram till nyligen bestått av ett vitputsat 20-talshus med tillhörande industribyggnad i liknande utformning. I år har Titania bytt ut den tråkiga industribyggnaden med sin slitna lastkaj mot en modern tillbyggnad i trä. Tillbyggnaden är ett tilltalande exempel på modern och miljömedveten arkitektur med fasad helt i trä, genombruten av stora fönster av glas och metall. Denna innovativa design både kontrasterar och kompletterar den äldre, traditionellt utformade byggnaden.

Tre av de nya bostäderna kommer att finns i den redan äldre byggnaden. De resterande åtta bostäderna rymms i den moderna tillbyggnaden.

De fyra lägenheter som funnits i fastigheten sedan tidigare har renoveras i samband med om- och tillbyggnationen. Balkonger, takkupor och altaner här även byggts till den äldre byggnaden.

Bostäderna

Bostäderna har varierande storlekar mellan 29-78 kvadratmeter. De har alla högt i tak, toppmodern standard och balkonger eller uteplatser i södervända lägen. De äldre lägenheterna som rustats upp har kvar vackra originaldelar, som öppna spisar och stora valvfönster. Lägenheterna högst upp i tillbyggnaden har höga och charmiga snedtak.

Källarföråd finns till samtliga byggnader. I fastighetens källare det finns även en tvättstugan.

 

Området

Modellvillan är placerad i det vackra Enskede med närhet till såväl natur som storstad. Från Sandsborgs t-banestation, som ligger inom några minuters gångavstånd, tar de cirka 12 minuter in till city. (Det finns också direktbussar till Gullmarsplan precis utanför fastigheten.) Samtidigt ligger Modellvillan nära skogsområdet Viloparken och efter fyra minuters biltur är man framme Nackareservatet. Inom gångavstånd finns dessutom det populära utomhusbadet på Nytorps gärde.

Vid tunnelbanan finns ett litet centrum med matvaruaffär, apotek, gym, bibliotek, simhall och blomsteraffär med mera. I närheten finn även flera populära förskolor och grundskolor.

 


Kontakta mäklare och/eller visa intresse

Mäklare Johan Sandberg
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling
070-162 74 26
johan.sandberg@lansforsakringar.se


Mäklare Tobias Magnusson,
Länsförsäkringar Fastighetsförmedling  
070-574 34 58
tobias.magnusson@lansforsakringar.se

Fakta om projektet

Här finns projektet:

Status:

Avslutad

Projekttyp:

Projekt i egen regi, Fastighetsutveckling, Nyproduktion

Projektstart:

Januari 2016

Projektslut:

Hösten 2016

Storlek:

15 bostäder

Liknande projekt

Info för boende, hyresgäster och leverantörer

Om du som hyr bostad i, eller ska flytta in till, Modellvillan 21 har några frågor gällande renoveringen/nybyggnationen så är du välkommen att kontakta föreningen på www.brfmodellvillan.se

För övriga frågor kan ni kontakta vårt huvudkontor.

Kontaktformulär

Du måste fylla i alla obligatoriska fält

Offertförfrågan

= obligatoriska fält