Påskkycklingen Äggbert

Titanias påskkyckling uppmärksammad

På påsken varje år, i tre år, har den stoltserat vid E18 i Danderyd. Den är störst i Stockholm och nu har den äntligen fått den uppmärksamhet den förtjänar: Titanias påskkyckling.

På Danderyds Nyheter har man uppmärksammat Titanias påskkycklingen och ordnat en namntävling, för sina läsare, för att döpa denna påskkyckling, som med Stockholmska mått mätt är en riktig bjässe.

Förslagen, som lämnades via Danderyds Nyheters facebooksida, var många och fantasifulla men till slut bestämde man sig för Äggbert. Det var den förre Danderydsbon Michael Frilund som lämnade det vinnande förslaget. Det vinnande förslaget kom från förre Danderydsbon Michael Frilund:

– Jo, tack. Det känns bra. Äggbert var ett namn jag kom på hastigt. Tycker att han ser ut som en sådan. Och ägg hör ihop med påsk, så det var en lyckad namnkombination. Jag är mäkta stolt idag, och att det är en Danderydstupp är extra trevligt, säger Michael Frilund till Danderyds Nyheter.

Titanias Jafar Ghahremani, som är ansvarig för Äggbert är nöjd med namnet uppgav han då han intervjudes av Danderyds Nyheter:

– Åh, vad roligt att den äntligen fått ett namn. Han kommer att bli famous nu. Äggbert blir jättebra. Om Danderydsborna tycker om namnet, då gör jag det också. Jag är mycket tacksam för hjälpen, hälsar Jafar Ghahremani.

På Julen sätter Titania upp en stor julgran på samma ställe och på Halloween en stor pumpa.

Källa: www.stockholmdirekt.se

Läs nyheten Namnge Stockholms största kyckling.

Läs nyheten Nu har påskkycklingen vid E18 fått ett namn.

Foto: Marcus Josefsson

Relaterad information

Frågor och svar

Övriga NYHETER

Kontaktformulär

Du måste fylla i alla obligatoriska fält

Offertförfrågan

= obligatoriska fält