Titanias projekt ”Tingstorget” presenteras på konferens

Titanias projekt ”Tingstorget” presenteras på konferens

I årets upplaga av succékonferensen ”Torg och det offentliga rummet”, som anordnas av Teknologisk Institut och Svenska Stadskärnor i samarbete med Centrumutvecklare, kommer Titanias nyproduktionsprojekt ”Tingstorget” presenteras.

Konferensen äger rum på Hotell Birger Jarl i Stockholm den 10-11 juni och belyser problem och lösningar inom stadsplanering. Särskilt fokus läggs på miljö, hållbarhet, tillgänglighet samt hur man kan få invånare att lockas till och trivas i städer och dess stadskärnor. Det är i denna kontext Pia Englund och Sonia Andersson, uppdragsansvariga landskapsarkitekter på Nyréns arkitektkontor, kommer presentera Titaniaprojektet ”Tingstorget”. Det som gör att projektet rönt uppmärksamhet, och det som framför allt kommer beröras under presentationen, är det helhetstänk med fokus på social hållbarhet som genomsyrar projektet på alla nivåer. Pia och Sonia ställer frågan om ”Tingstorget” kommer vara stilbildande och om fler projekt kommer genomföras på liknande sätt i framtiden?

Presentationen i fråga heter ”Tingtorget – Framtid Alby – att lyfta en process om det offentliga rummet” och kommer hållas den 11 juni, klockan 15:40.

Om projektet Titanias nyproduktionsprojekt ”Tingstorget”

Titania bygger, sedan man vunnit en markanvisningstävling, 450 bostäder i Botkyrka. I projektet ingår även att utveckla torget kring T-banestationen Alby. Viktiga mål inom projektet är att bygga ett miljömässigt, socialt och ekonomiskt hållbart område. Byggstart är planerad till 2016 och projektet beräknas avslutat 2019.

Läs mer om projektet ”Tingstorget”

Läs mer om/anmäl dig till konferensen ”Torg och det offentliga rummet”

Läs mer om Teknologisk Institut

Läs mer om Svenska Stadskärnor

Läs mer om Centrumutvecklare

Källa: www.teknologiskinstitut.se

Relaterad information

Frågor och svar

Övriga NYHETER

Kontaktformulär

Du måste fylla i alla obligatoriska fält

Offertförfrågan

= obligatoriska fält