Titania har stor erfarenhet från att dra ventilation i simhallar, som ställer höga krav på kompetens och erfarenhet på grund av den höga komplexiteten i simhallars ventilationssystem.

Titania expert på ventilation i simhallar

Titania har tack vare sin långa erfarenhet inom ventilation i simhallar och andra specialbyggnader på kort tid fått ventilationsentreprenader för två simhallar i Stockholm stad, Beckomberga simhall och Högdalens simhall.

Att kunna installera och justera ventilation korrekt i simhallar ställer stora krav på ventilationsentreprenören när det gäller kompetens och erfarenhet. Simhallar innebär stora luftmängder som skall hanteras och luften innehåller mycket fukt vilket i kombination med beställarnas höga krav på luftombyteshastigheter samt krav på så låga uppvärmningskostnader som möjligt, gör simhallar till mycket komplicerade projekt.

Det är därför mycket glädjande att Titania på kort tid fått omfattande entreprenader på både Beckomberga simhall i Bromma och Högdalens simhall i Högdalen. Båda simhallarna ägs av Stockholms stad och entreprenaderna har utförts under sommaren / hösten 2013.

Beckomberga simhall

Genom att installera ett FTX-ventilationsaggregat skall värmen i luften återanvändas innan den släpps ut ur fastigheten, vilket kommer innebära stora besparingar för uppvärmningen av simhallen när entreprenaden är genomförd. Läs mer om projektet på Beckomberga simhall här! 

Högdalens simhall

Det gamla taket på Högdalens simhall var fuktskadat och revs bort. Ett nytt yttertak skall läggas och för att undvika framtida fuktskador, drar Titania ventilationskanaler som skall ventilera utrymmet under taket. Arbetet är omfattande då taket är ca 2500 kvadratmeter stort. Utöver dragning av ventilationskanalerna, skall även ett nytt FTX-ventilationsaggregat med värmeåtervinning installeras för att minska värmeförbrukningen vid luftningen av det nya yttertaket. Läs mer om projektet på Högdalens simhall här! 

 

Läs även mer om ventilation och vilka tjänster som Titania kan utföra på Titanias hemsida under rubriken Ventilation

För att se vilka ytterligare ventilationsentreprenader Titania utför, se rubriken Projekt på Titania.se och klicka i rutan "Ventilation"  

För snabb kontakt, ring eller maila på info@titania.se eller 08-668 44 44   

Begär offert

Se Titanias tjänsteutbud här! 

Relaterad information

Frågor och svar

Övriga NYHETER

Kontaktformulär

Du måste fylla i alla obligatoriska fält

Offertförfrågan

= obligatoriska fält