Meny

 
30%

Nya regler för ROT-avdrag 2016

Från och med den 1 januari 2016 gäller nya regler för ROT-avdrag. Det beslutades av riksdagen i samband med beslutet om budgeten för 2016.

De nya reglerna är i korthet att ROT-avdraget sänks till 30 procent av arbetskostnaden, men med ett fortsatt maximalt utrymme om 50 000 kronor oavsett köparens ålder.

För den som vill utnyttja den maximala skattereduktionen på 50 000 kronor per person och år för rotarbeten, måste arbetskostnaden uppgå till minst 166 667 kr (30 % x 166 667 kr = 50 000 kr).

För den som betalar ett rotarbete den 1:a januari 2016 eller senare gäller de nya reglerna oavsett om arbetet utförts 2015 eller slutförts först i januari 2016.

Läs mer om ROT-avdragsreglerna 2016 på skatteverkets hemsida

Uttömmande information om ROT-avdrag på skatteverkets hemsida

Läs om Titanias ROT-avdragsmodell för bostadsrättsföreningar

Relaterad information

Frågor och svar

 • Kan man få ROT-avdrag för reliningsarbeten?

  Svar: Om Du som privatperson beställer relining/rörinfodring av Titania, så har Du rätt till ROT-avdrag avseende arbetskostnaden, enligt gällande regler för detta. Exakt hur mycket ROT-avdrag som kan göras beror helt på vad som skall relinas och vilka övriga förutsättningar som råder. För att få en ungefärlig prisuppgift vad det skulle kosta, använd vår Reliningskalkylator. 

  Företag och bostadsrättsföreningar har enligt dagens regler ej rätt till ROT-avdrag. 

  Observera att från och med den 1:a januari 2016 sänks ROT-avdraget till 30 procent av arbetskostnaden.

  Läs mer om ROT-avdragsreglerna 2016

  Uttömmande information om ROT-avdrag

  För ytterligare information om ROT-avdraget, kontakta Skatteverket. Kontakta alltid Skatteverket för att ta reda på vilka regler som gäller, innan Du beställer byggtjänster. 

Övriga NYHETER

Kontaktformulär

Du måste fylla i alla obligatoriska fält

Offertförfrågan

= obligatoriska fält