Stambyte på Folkungagatan 74

Projektet i denna sekelskiftesfastighet omfattade stambyte med badrumsrenoveringar. En utmaning var att tillse att de kommersiella lokalerna i bottenplanet kunde drivas vidare utan störningar.

Brf Båtsmannen Mindre 22 äger denna fastighet på Folkungagatan på Södermalm. Fastigheten är uppförd i tidstypisk jugendstil vilket innebär oregelbundna rum, högt i tak, tjocka träbjälklag (det som är mellan våningsplanen), många stammar som dragits på oförutsägbara sätt.

När man utför större ombyggnader i denna typ av fastighet är projekteringen extra viktigt. Projektering innebär att man i så stor utsträckning som möjligt ritar upp och specificerar hur arbetet kommer att utföras i förväg. I ett badrum med 8 st hörn krävs det att man tänkt ut rördagningen i förväg, annars kan man få problem.

En bra projektering ger också de boende en chans att se hur deras utrymmen kommer att se ut efter det att renoveringen är klar.

Liksom flera fastigheter från denna tidsålder i stadsmiljö så har Brf Båtsmannens Mindre 22:s fastighet även ett gårdshus som saknar hiss och innehåller små lägenheter. Det var en utmaning för oss att få projektet att fungera logistiskt men i slutändan blev det ett bra utfört projekt där tidsplaner hölls och kunden blev nöjd.  

Fakta om projektet

Här finns projektet:

Status:

Avslutad

Projekttyp:

Projektstart:

2009-01-10

Projektslut:

2009-06-15

Storlek:

28 st bostadsrättslägenheter

Liknande projekt

Info för boende, hyresgäster och leverantörer

Du som är boende i fastigheter där Titania utför arbeten, kan kontakta platschefen i första hand och arbetsledaren i andra hand, vid praktiska frågor gällande det löpande arbetet. För övriga frågor får Du vända Dig till föreningens styrelse enligt den information som Du fått i samband med att arbetena påbörjades.

Relaterade frågor och svar

Kontaktformulär

Du måste fylla i alla obligatoriska fält

Offertförfrågan

= obligatoriska fält