Stambyte och vindsombyggnation Brf Ankdammen 33

På Ankdammsgatan 33 i Solna har Titania fått i uppdrag att stambyta Brf Ankdammen 33:s fastighet och har även köpt råvinden i fastigheten, som i Titanias egen regi har byggt om till fyra exklusiva vindslägenheter som sedan såldes.

OBS! Nedanstående lägenheter är sålda! 

FYRA VINDSLÄGENHETER 

Information om lägenheterna och fastigheten

- Etagevåning högst upp i huset.

- Balkong och takterrass i högt och fritt läge.

- Öppen planlösning.

- Exklusivt HTH kök.

- Tre ordentliga sovrum med bra förvaring.

- Påkostat gästwc och badrum.

Hall

Välkommande hall med goda avhängningsmöjligheter. Praktisk klinkergolv i entrén, vackert parkettgolv i ek och ljusa väggar. Hallen leder till vardagsrummet, duschrummet och ansluter till övreplan.

Kök

Smakfullt och påkostat kök från HTH inrett med alla de bekvämligheter ni behöver. Vita skåp, mosaik eller kakel över den exklusiva bänkskivan i svart komposit sten och all nödvändig köksutrustning i rostfritt blir köket en trivsam plats för matlagning och umgänge. Köket erbjuder goda förvaringsutrymmen med över och underskåp och draglådor samt bra arbetsytor. Invid det stora fönstret finns naturlig matplats för stora sällskap. Från köket har ni utgång till den stora balkongen som är i högt och fritt läge med förmiddagssol. Köket är utrustat med integrerad kyl och frys i full längd, integrerad diskmaskin, inbyggd ugn, inbyggd mikrovågsugn, induktionshäll och fläkt.

Vardagsrum

Vardagsrum med öppen planlösning mot köket ger en härlig sällskapsyta och skapar en känsla av rymd. Genom stora fönsterpartier blir lägenheten mycket ljus och tilltalande. Rummet är stort nog för olika typer av möblemang. Fina ljusa väggar och vackert parkettgolv i ek.

Sovrum

Lägenheten har tre sovrum. Två mindre sovrum som passar perfekt som barnrum, gästrum eller kontor. Bra förvaring med inbyggda garderober. Samtliga sovrum har fina ljusa väggar, vackert parkettgolv i ek och stora fönster som ger ett härligt ljusinsläpp.

Badrum/WC

Bostaden har två badrum, ett kombinerad gäst-WC/duschrum och ett påkostat badrum med exklusivt badkar från Westerberg, dusch från INR och tvätt blandare från Tapwell. Badrummen håller en mycket hög standard med moderna färgval från golv till tak. I stora badrummet finns en hägghängd WC, dubbelhandfat, spegelskåp från Ballingslöv, handdukstork, reglerbar golvvärme och tvättmaskin och kondenstumlare av märket Siemens. Det mindre badrummet/gäst-WC har dusch från INR och tvätt blandare från Tapwell. Här finns även upphängd WC, handfat och spegelskåp från Ballingslöv.

Övre plan

Övre plan har en takterrass med fantastisk utsikt över Solna/Sundbyberg. Terrassen ligger i högt och fritt läge med plats för utemöbler.

Allmänt

Till lägenheten hör ett källaförråd.

Byggnaden

Byggnadstyp: Flerfamiljshus

Byggnadsår: 2012 

Hiss: Ja

Fönster: 2 & 3 glas

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övrigt byggnad: Det här är en lägenhet med utmärkt läge i Solna för dig som vill ha närhet till det mesta. Med bussarna utanför porten (512 och 509) tar man sig till Solna centrum på ett par minuter och om man vill, vidare med tunnelbanans Blå linje som tar ca 10 min till Sthlm C. Vid Ankdammsrondellen finns bla. snabbussarna 176, 177 mot Täby och Danderyds sjh där man med lätthet tar sig vidare ut i skärgården (rondellen - Vaxholm 50-65 minuter). Väljer man att gå är det ca fem minuters promenad genom Skytteholmsparken till Solna C eller via Huvudstafältet till Huvudsta C med ytterligare en tunnelbanelinje och serviceutbud. I Skytteholmsparken finns två populära sommarcaféer, plaskdamm för småbarn, lekpark och det är ett populärt pick nick ställe. På Huvudstafältet finns grusplan för fotboll och vintertid skridskobana. I lägenhetens direkta närhet finns även ATG online butik, Lidl, bageri, kemtvätt/skrädderi och två kvartersrestauranger. ICA- MAXI finns i Solna Businesspark endast ett stenkast bort, där det också kommer att bli hållplats för tvärbanan, med ytterligare ett stenkast befinner man sig i centrala Sundbyberg med dess utbud av service och kommunikationer. Är man cykelburen tar man sig med lätthet in till Vasastan och Kungsholmen på 15-20 min efter en vacker tur utmed vattnet via Pampas marina och Karlbergskanalen.

Solna Centrum är en modern galleria, där finns förutom ett hundratal butiker och ett 20-tal restauranger även ett brett serviceutbud, apotek, bibliotek, vårdcentral och andra serviceinrättningar. För den sportintresserade är verkligen Solna meckat! Här kan man få se idrott på toppivå, tex internationell klubbfotboll och landslagsfotboll på Råsunda Stadion som också är AIK:s fotbollsherrars hemmaarena och AIK:s fotbollsdamer som spelar på Skytteholms IP. I Solnahallen bjuds elitbasket av Solna Vikings damer och herrar samt AIK-herrarnas superligamatcher i innebandy. Allt inom några hundra meter!

Energiprestanda: 143 kWh/kvm och år

Föreningen

Förening: Brf Ankdammen 33

Brf Ankdammen 33 är en nybildad förening som består av ettflerbostadshus belägen på adress Ankdammsgatan 33. Föreningen har 48 bostadslägenheter, varav 3 upplåts med hyresrätt och resterande som bostadsrätt samt 6 lokaler.

TvättstugaTvättstuga finns från entréplan en halv trappa upp och innefattar 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp, 1 elmangel, tvättbänk samt torkrum.

Gemensamma utrymmen: Cykelrum finns i huset och nås utifrån.

Barnvagnsrum finns på entréplan.

Kabel-Tv / Bredband:

Kabel-TV, basutbudet ingår i avgiften. Bredband ComHem.

Parkering: Föreningen har 32 parkeringsplatser. Var god kontakta vicevärd för eventuell kösystem.

Renoveringar: 2012/2013 Pågående stambyte i hela fastigheten som beräknas vara klart i maj 2013.

2012/2013 Byte av elstigar/elcentral.

2012/2013 Omdragning av el och fiberkanal.

2012/2013 Nytt tak i samband med ombyggnation av råvind till lägenheter. Belastar ej föreningens ekonomi.

Överlåtelseavgift om 2,5% av gällande prisbasbelopp samt pantsättningsavgift om 1% av gällande prisbasbelopp debiteras köpare/pantsättaren.

Juridisk person accepteras ej som medlem i föreningen.

Föreningen kan acceptera delat ägandeskap mellan barn och förälder, men beslut tas från fall till fall.

Övrigt

Tillträde: April 2013

 

OBS! För visning av de fyra lägenheter, kontakta mäklaren Jasmine Ståhl på telefon 08-445 16 50 / 0709- 820 005 eller via mail jasmine.stahl@fastighetsbyran.se

För mer information, se Fastighetsbyråns hemsida! 

STAMBYTET

I samband med stambytet skall stammarna i både kök och badrum bytas, badrummen skall totalrenoveras och elen skall bytas ut i samtliga badrum samt jordas. I samband med renoveringarna tillhandhåller Titania provisoriska duschar för de boende.  

Ny VVC (varmvattencirkulation) skall dras från källare till samtliga lägenheter. 

I samband med ombyggnationen av vinden till lägenheter, skall totalt 54 vindsförråd flyttas till källaren och monteras i de befintliga skyddsrummen. En av fastighetens hissar skall lyftas upp till vindsplanet, så att även vindslägenheterna får tillgång till hiss. Titania kommer även riva det befintliga taket och bygga ett nytt. De fyra vindslägenheterna kommer få en boarea på mellan 85-95 kvadratmeter. 

Fakta om projektet

Här finns projektet:

Status:

Avslutad

Projekttyp:

Råvind till vindslägenheter

Projektstart:

Maj 2012

Projektslut:

Mars 2013

Storlek:

Stambyte + 4 vindslägenheter

Liknande projekt

Info för boende, hyresgäster och leverantörer

Du som är boende i fastigheter där Titania utför arbeten, kan kontakta platschefen i första hand och arbetsledare i andra hand, vid praktiska frågor gällande det löpande arbetet. För alla frågor som rör ekonomi, tillval och hyresfrågor så får Du vända Dig till föreningens styrelse enligt den information som Du har fått. 

Relaterade frågor och svar

Kontaktformulär

Du måste fylla i alla obligatoriska fält

Offertförfrågan

= obligatoriska fält