Stambyte och vindsombyggnation Brf Ankdammen 33

På Ankdammsgatan 33 i Solna har Titania fått i uppdrag att stambyta Brf Ankdammen 33:s fastighet och har även köpt råvinden i fastigheten, som i Titanias egen regi har byggt om till fyra exklusiva vindslägenheter som sedan såldes.

OBS! Nedanstående lägenheter är sålda! 

FYRA VINDSLÄGENHETER 

Information om lägenheterna och fastigheten

- Etagevåning högst upp i huset.

- Balkong och takterrass i högt och fritt läge.

- Öppen planlösning.

- Exklusivt HTH kök.

- Tre ordentliga sovrum med bra förvaring.

- Påkostat gästwc och badrum.

Hall

Välkommande hall med goda avhängningsmöjligheter. Praktisk klinkergolv i entrén, vackert parkettgolv i ek och ljusa väggar. Hallen leder till vardagsrummet, duschrummet och ansluter till övreplan.

Kök

Smakfullt och påkostat kök från HTH inrett med alla de bekvämligheter ni behöver. Vita skåp, mosaik eller kakel över den exklusiva bänkskivan i svart komposit sten och all nödvändig köksutrustning i rostfritt blir köket en trivsam plats för matlagning och umgänge. Köket erbjuder goda förvaringsutrymmen med över och underskåp och draglådor samt bra arbetsytor. Invid det stora fönstret finns naturlig matplats för stora sällskap. Från köket har ni utgång till den stora balkongen som är i högt och fritt läge med förmiddagssol. Köket är utrustat med integrerad kyl och frys i full längd, integrerad diskmaskin, inbyggd ugn, inbyggd mikrovågsugn, induktionshäll och fläkt.

Vardagsrum

Vardagsrum med öppen planlösning mot köket ger en härlig sällskapsyta och skapar en känsla av rymd. Genom stora fönsterpartier blir lägenheten mycket ljus och tilltalande. Rummet är stort nog för olika typer av möblemang. Fina ljusa väggar och vackert parkettgolv i ek.

Sovrum

Lägenheten har tre sovrum. Två mindre sovrum som passar perfekt som barnrum, gästrum eller kontor. Bra förvaring med inbyggda garderober. Samtliga sovrum har fina ljusa väggar, vackert parkettgolv i ek och stora fönster som ger ett härligt ljusinsläpp.

Badrum/WC

Bostaden har två badrum, ett kombinerad gäst-WC/duschrum och ett påkostat badrum med exklusivt badkar från Westerberg, dusch från INR och tvätt blandare från Tapwell. Badrummen håller en mycket hög standard med moderna färgval från golv till tak. I stora badrummet finns en hägghängd WC, dubbelhandfat, spegelskåp från Ballingslöv, handdukstork, reglerbar golvvärme och tvättmaskin och kondenstumlare av märket Siemens. Det mindre badrummet/gäst-WC har dusch från INR och tvätt blandare från Tapwell. Här finns även upphängd WC, handfat och spegelskåp från Ballingslöv.

Övre plan

Övre plan har en takterrass med fantastisk utsikt över Solna/Sundbyberg. Terrassen ligger i högt och fritt läge med plats för utemöbler.

Allmänt

Till lägenheten hör ett källaförråd.

Byggnaden

Byggnadstyp: Flerfamiljshus

Byggnadsår: 2012 

Hiss: Ja

Fönster: 2 & 3 glas

Uppvärmning: Fjärrvärme

Övrigt byggnad: Det här är en lägenhet med utmärkt läge i Solna för dig som vill ha närhet till det mesta. Med bussarna utanför porten (512 och 509) tar man sig till Solna centrum på ett par minuter och om man vill, vidare med tunnelbanans Blå linje som tar ca 10 min till Sthlm C. Vid Ankdammsrondellen finns bla. snabbussarna 176, 177 mot Täby och Danderyds sjh där man med lätthet tar sig vidare ut i skärgården (rondellen - Vaxholm 50-65 minuter). Väljer man att gå är det ca fem minuters promenad genom Skytteholmsparken till Solna C eller via Huvudstafältet till Huvudsta C med ytterligare en tunnelbanelinje och serviceutbud. I Skytteholmsparken finns två populära sommarcaféer, plaskdamm för småbarn, lekpark och det är ett populärt pick nick ställe. På Huvudstafältet finns grusplan för fotboll och vintertid skridskobana. I lägenhetens direkta närhet finns även ATG online butik, Lidl, bageri, kemtvätt/skrädderi och två kvartersrestauranger. ICA- MAXI finns i Solna Businesspark endast ett stenkast bort, där det också kommer att bli hållplats för tvärbanan, med ytterligare ett stenkast befinner man sig i centrala Sundbyberg med dess utbud av service och kommunikationer. Är man cykelburen tar man sig med lätthet in till Vasastan och Kungsholmen på 15-20 min efter en vacker tur utmed vattnet via Pampas marina och Karlbergskanalen.

Solna Centrum är en modern galleria, där finns förutom ett hundratal butiker och ett 20-tal restauranger även ett brett serviceutbud, apotek, bibliotek, vårdcentral och andra serviceinrättningar. För den sportintresserade är verkligen Solna meckat! Här kan man få se idrott på toppivå, tex internationell klubbfotboll och landslagsfotboll på Råsunda Stadion som också är AIK:s fotbollsherrars hemmaarena och AIK:s fotbollsdamer som spelar på Skytteholms IP. I Solnahallen bjuds elitbasket av Solna Vikings damer och herrar samt AIK-herrarnas superligamatcher i innebandy. Allt inom några hundra meter!

Energiprestanda: 143 kWh/kvm och år

Föreningen

Förening: Brf Ankdammen 33

Brf Ankdammen 33 är en nybildad förening som består av ettflerbostadshus belägen på adress Ankdammsgatan 33. Föreningen har 48 bostadslägenheter, varav 3 upplåts med hyresrätt och resterande som bostadsrätt samt 6 lokaler.

TvättstugaTvättstuga finns från entréplan en halv trappa upp och innefattar 2 tvättmaskiner, 1 torktumlare, 1 torkskåp, 1 elmangel, tvättbänk samt torkrum.

Gemensamma utrymmen: Cykelrum finns i huset och nås utifrån.

Barnvagnsrum finns på entréplan.

Kabel-Tv / Bredband:

Kabel-TV, basutbudet ingår i avgiften. Bredband ComHem.

Parkering: Föreningen har 32 parkeringsplatser. Var god kontakta vicevärd för eventuell kösystem.

Renoveringar: 2012/2013 Pågående stambyte i hela fastigheten som beräknas vara klart i maj 2013.

2012/2013 Byte av elstigar/elcentral.

2012/2013 Omdragning av el och fiberkanal.

2012/2013 Nytt tak i samband med ombyggnation av råvind till lägenheter. Belastar ej föreningens ekonomi.

Överlåtelseavgift om 2,5% av gällande prisbasbelopp samt pantsättningsavgift om 1% av gällande prisbasbelopp debiteras köpare/pantsättaren.

Juridisk person accepteras ej som medlem i föreningen.

Föreningen kan acceptera delat ägandeskap mellan barn och förälder, men beslut tas från fall till fall.

Övrigt

Tillträde: April 2013

 

OBS! För visning av de fyra lägenheter, kontakta mäklaren Jasmine Ståhl på telefon 08-445 16 50 / 0709- 820 005 eller via mail jasmine.stahl@fastighetsbyran.se

För mer information, se Fastighetsbyråns hemsida! 

STAMBYTET

I samband med stambytet skall stammarna i både kök och badrum bytas, badrummen skall totalrenoveras och elen skall bytas ut i samtliga badrum samt jordas. I samband med renoveringarna tillhandhåller Titania provisoriska duschar för de boende.  

Ny VVC (varmvattencirkulation) skall dras från källare till samtliga lägenheter. 

I samband med ombyggnationen av vinden till lägenheter, skall totalt 54 vindsförråd flyttas till källaren och monteras i de befintliga skyddsrummen. En av fastighetens hissar skall lyftas upp till vindsplanet, så att även vindslägenheterna får tillgång till hiss. Titania kommer även riva det befintliga taket och bygga ett nytt. De fyra vindslägenheterna kommer få en boarea på mellan 85-95 kvadratmeter. 

Fakta om projektet

Här finns projektet:

Status:

Avslutad

Projekttyp:

Stambyten, Badrumrenoveringar, Byte av elsystem, Kvarboende, Råvind till vindslägenheter

Projektstart:

Maj 2012

Projektslut:

Mars 2013

Storlek:

Stambyte + 4 vindslägenheter

Liknande projekt

Info för boende, hyresgäster och leverantörer

Du som är boende i fastigheter där Titania utför arbeten, kan kontakta platschefen i första hand och arbetsledare i andra hand, vid praktiska frågor gällande det löpande arbetet. För alla frågor som rör ekonomi, tillval och hyresfrågor så får Du vända Dig till föreningens styrelse enligt den information som Du har fått. 

Relaterade frågor och svar

 • Är Titania intresserat av att förvärva ytor, mark och fastigheter utanför Stockholms län?

  Svar: Titania har sitt huvudsakliga verksamhetsområde i Stockholms län, vilket gör att i dagsläget är vi främst intresserade av att förvärva mark för nyproduktion av fastigheter, ytor för ombyggnation till bostäder samt fastigheter för långsiktig förvaltning inom Stockholms län, men vi är alltid öppna för förslag och erbjudanden om intressanta projekt även utanför vårt närområde.

  Skicka ett mejl till info@titania.se så tillser vi att mejlet når rätt person hos oss. Bifoga en så noggrann beskrivning som möjligt av marken/ ytorna / fastigheten Ni vill sälja, vilka förutsättningar som gäller samt Era kontaktuppgifter, så kontaktas Ni så fort som möjligt av ansvarig person på Titania. 

 • Vilka möjligheter har Titania att finansiera köp av ytor, mark och fastigheter?

  Svar: Titania har väl etablerade och mycket goda kontakter med marknadsledande banker och långivare och tack vare vår goda ekonomi och höga kreditvärdighet, har vi möjlighet att få fördelaktiga lån med bra villkor från väletablerade och stabila långivare. Detta gör att vi har goda möjligheter att finansiera förvärv av mark för nyproduktion av fastigheter, ytor för ombyggnation till bostäder samt fastigheter för långsiktig förvaltning

  Titanias kreditvärdighet är näst högsta möjliga, AA och är fastställt av kreditupplysningsföretaget Soliditet, som är en av de absolut största och äldsta aktörerna på den svenska kreditupplysningsmarknaden. Du kan se Titanias kreditupplysning och senaste årsredovisningar under rubriken Dokumentation, intyg & auktorisation.

  Har Du ett objekt som Du tror skulle vara intressant för Titania att förvärva? Skicka ett mejl till info@titania.se så tillser vi att mejlet når rätt person hos oss. Bifoga en så noggrann beskrivning som möjligt av marken/ ytorna / fastigheten Ni vill sälja, vilka förutsättningar som gäller samt Era kontaktuppgifter, så kontaktas Ni så fort som möjligt av ansvarig person på Titania.  

 • Är Titania intresserat av att förvärva tomtmark för nybyggnationer?

  Svar: Nyproduktion av fastigheter är Titanias viktigaste verksamhetsområde och köp av mark är högintressant för företaget.

  Om Ni har mark att sälja så ber vi Er skicka ett mejl till info@titania.se så hör vi av oss så inom kort. Tänk på att bifoga en så noggrann beskrivning som möjligt av marken/ytorna/fastigheten Ni vill sälja, vilka förutsättningar som gäller samt Era kontaktuppgifter.

 • Vem ska man kontakta på Titania för att diskutera försäljning av ytor och fastigheter till Titania?

  Svar: Titania är alltid intresserat av olika byggrelaterade ideér, projekt och samarbeten. Skicka ett mejl till info@titania.se så tillser vi att mejlet når rätt person hos oss. 

  Bifoga en så noggrann beskrivning som möjligt av ytorna / fastigheten / tomtmarken Ni vill sälja eller utveckla, vilka förutsättningar som gäller samt Era kontaktuppgifter, så kontaktas Ni så fort som möjligt av ansvarig person på Titania. 

 • Hur många fastigheter äger och förvaltar Titania?

  Svar: Titania äger idag en handfull fastigheter. Under fliken "Projekt" så finns i högerkolumnen en sektion för just Titanias "Projekt i egen regi." Klicka i rutan "Fastighetsförvaltning" så kommer automatiskt de projekt och några av de fastigheter komma upp som Titania äger och förvaltar i egen regi, så att Du kan läsa mer om dessa. 

 • Varför kan man inte göra ett stambyte utan att renovera badrummen?

  Svar: För att göra ett traditionellt stambyte, måste man riva ut delar av badrummen för att kunna komma åt och byta de befintliga stammarna som finns bakom väggarna och under golven i badrummen. När man river delar av ett badrum så bryter man tätskiktet som sitter bakom kaklet och klinkers. Tätskiktet hindrar vatten från att ta sig igenom kaklet och orsaka vattenskador. Eftersom man måste vara helt säker på att tätskiktet täcker samtliga väggar och golv i badrummet för att undvika vattenskador, så måste man göra om hela badrummet, om man brutit tätskiktet. Man kan inte punktlaga tätskikt.

  Om man gör ett prefabricerat stambyte, så låter man allt det gamla kaklet sitta kvar på väggarna och bygger ett nytt badrum inuti det gamla. Läs mer här om prefabricerade stambyten! 

  Alternativet till ett traditionellt eller prefabricerat stambyte är relining eller rörinfodring, som innebär att man låter de befintliga rören vara kvar och skapar ett nytt rör av plast, inuti det gamla röret, som får samma bärighet som om man bytt ut röret mot ett helt nytt. 

 • Kan man byta stammen lokalt, i bara ett våningsplan, om det bara är en lägenhet som skall stambytas?

  Svar: Det går att utföra, Titania har gjort ett antal projekt av denna typ, som kallas partiella stambyten. Detta innebär dock att vi i de allra flesta fall måste in i lägenheten under det aktuella våningsplanet och riva upp en bit av taket där stammen går upp, för att koppla ihop med den nya stammen som kommer ned från lägenheten ovanför.

  Om man har tänkt sig att utföra stambytet eller badrumsrenoveringarna i samtliga badrum i fastigheten på detta sätt, så skall man dock tänka på att metoden är en form av punktåtgärd som i sin helhet blir dyrare, än att åtgärda alla stammar och badrum samtidigt inom ramen för ett stambyte av hela fastigheten. Här finns mer information om partiella stambyten, dess fördelar och nackdelar. 

 • Hur lång är garantitiden på de arbeten som Titania utför?

  Svar: Garantitiden på Titanias utförda arbeten är 5 år generellt, men vi har en specialgaranti på 10 år för tätskikten.

  (Garantitiden på större projekt, där beställaren inte är en privatperson beror dock, av vilka villkor som skrivits in i det underlag som vi gett offert på. Enligt det standardavtal för totalentreprenader som fanns före 2006 (ABT94) gällde en garantitid på 2 år. Enligt det avtal som kom 2006 (ABT06) gäller 5 års garantitid.)

 • Hur tar man reda på om entreprenören betalar sina skatter och avgifter?

  Svar: Det enklaste sättet är att fylla i blankett SKV4820 och faxa eller posta till Skatteverket. Du får då tillbaka blanketten ifylld från Skatteverket med information om hur mycket entreprenören har betalt i skatter och avgifter de senaste tre månaderna och Du kan därifrån se om entreprenörens uppgifter om antal anställda verkar stämma.

  Om uppgifterna på SKV4820 verkar orimligt låga i jämförelse med entreprenörens uppgift om antalet anställda eller omsättningen, bör man som beställare vara försiktig och söka mer information, innan man tecknar något avtal med entreprenören. 

  Att bara kontrollera om entreprenören har F-skattesedel räcker inte långt, eftersom F-skatten inte säger speciellt mycket om hur företaget faktiskt sköter sig med inbetalning av skatter och avgifter. En F-skatt är dessutom inte svår att få, ens för den som håller på med oegentligheter och innebär i praktiken inget större skydd för Dig som beställare.

  Klicka här för att se senaste versionen av Titanias SKV4820. 

 • Varför skall jag som ägare av hyresfastigheter anlita just Titania?

  Svar: Det finns många anledningar för Dig som ägare av hyresfastigheter att anlita just Titania för att utföra traditionella och prefabricerade stambyten, badrumsrenoveringar, relining / rörinfodring och andra former av renoveringar eller ombyggnationer i Din fastighet. Nedan följer några anledningar: 

  1. För att vi har goda referenser från stambyten och totalrenoveringar av hundratals lägenheter och fastigheter för små och stora privata och allmännyttiga fastighetsbolag samt bostadsrättsföreningar. Se fliken Våra projekt för mer information om vilka kunder vi utför och har utfört arbeten åt samt vilka typer av arbeten vi utfört.  
  2. För att vi bryr oss och anstränger oss för att Dina kunder, dvs hyresgästerna, blir nöjda med badrummen och lägenheterna vi har renoverat och därmed känner att han/hon har fått valuta för den hyreshöjning som skedde p g a renoveringen.
  3. För att vi är experter på just ROT-projekt och har flexibilitet och förmåga att hantera oväntade ändringar i förutsättningar som är vanliga på denna typ av projekt.
  4. För att vi har en struktur där vår platschef som Din enda kontaktpart tar totalansvaret för projektet från ritning till nöjd nyinflyttad hyresgäst.
  5. För att vi i mindre utsträckning än andra företag är beroende av underentreprenörer vilket borgar för hög kvalitet på utfört arbete.
  6. För att vi har lägre antal besiktningsanmärkningar än våra konkurrenter på utförda arbeten. 
  7. För att Titania tack vare vår starka ekonomiska ställning och högsta kreditvärdighet, AA, är en stabil partner som man som beställare kan luta sig emot. 
  8. För att vi alltid lämnar fasta priser på våra arbeten, vilket gör att Du som kund, vet vad projektet kommer kosta i slutändan, innan det ens har påbörjats. 

  Titania har tagit fram två priskalkylatorer för att Du som kund på ett enkelt sätt skall kunna få fram ett ungefärligt pris på vad Ditt projekt skulle kosta. Välj nedan den kalkylator som intresserar Dig och klicka på länken.

  Stambyteskalkylator  - Beräkna pris på Ert stambyte

  Reliningskalkylator - Beräkna pris på relining

Kontaktformulär

Du måste fylla i alla obligatoriska fält

Offertförfrågan

= obligatoriska fält