Vindslägenheter nära Stadsbiblioteket

Med fri utsikt över Vasasstans takåsar skapade Titania i Brf Killingen 138 på Sveavägen 138 två exklusiva vindslägenheter ett stenkast från Odenplan. Lägenheterna är ritade av Arkitekt Svante Bengtsson på A1 Arkitekter och färdigställdes i oktober 2013 och köparna av lägenheterna flyttade in i slutet av 2013.

Att konstruera vindslägenheter från råvindar kräver mycket kreativt tänkande både i planerings- och utförandefasen. Varje råvind är unik med sina speciella förutsättningar. Som entreprenör är det viktigt att vi kan styra och samordna allt så att vi uppfyller myndigheternas krav, bostadsrättsföreningens krav samt de framtida köparnas krav.

I planeringsskedet och bygglovsprocessen, som vi håller i, är kunnande hos den arkitekt vi anlitar viktigt. Arkitekten har kunskaper om vad som är genomförbart och vad som kan godkännas av Stadsbyggnadskontoret. I planeringsskedet är även andra projektörers deltagande viktigt, det är i detta skede man bestämmer var man skall dra upp vatten och värme till vinden till exempel.  I utförandedelen är förmågan att lösa praktiska problem viktig. Det framgår kanske inte av gamla ritningar var rör och ventilation går och vi får ibland avvika från det planerade utförandet eftersom systemet visade sig se ut på ett annat sätt när vi väl har frilagt det. Titania har ambitionen, den finansiella styrkan och det tekniska kunnandet för att behärska alla dessa delar och kunna producera lägenheter som uppfyller en marknadens alla krav.

Se samtliga bilder på Titanias Facebook! 

Länkar:

A1 Arkitekter

Arkitekt Svante Bengtsson

BRF Killingen 138

Fakta om projektet

Här finns projektet:

Status:

Avslutad

Projekttyp:

Specialprojekt, Råvind till vindslägenheter

Projektstart:

Januari 2013

Projektslut:

December 2013

Storlek:

2 lägenheter

Liknande projekt

Info för boende, hyresgäster och leverantörer

Du som är boende i fastigheter där Titania utför arbeten, kan kontakta platschefen i första hand och arbetsledaren i andra hand, vid praktiska frågor gällande det löpande arbetet. För övriga frågor får Du vända Dig till föreningens styrelse enligt den information som Du fått i samband med att arbetena påbörjades.

Relaterade frågor och svar

Kontaktformulär

Du måste fylla i alla obligatoriska fält

Offertförfrågan

= obligatoriska fält