Vindslägenheter vid Högalidsparken på Södermalm

Med fantastisk fri utsikt över parken och kyrkan åt ena hållet och takåsarna åt andra hållet skapar Titania här ett antal exklusiva vindslägenheter. Lägenheterna är ritade av arkitekt Svante Bengtsson på A1 Arkitekter och kommer att vara färdigställda i mars 2013. OBS! 2013-08-06: Titania säljer nu en av vindslägenheterna på 152 kvm. Lägenheten har två balkonger i bästa väderstrecket, väst, stora fönsterkupor, synliga takbjälkar i taket, kamin, fyra sovrum och två badrum, allt byggt med material av högsta klass! Visning söndag 18/8, kontakta mäklaren Thomas Bergstedt på telefon: 070-820 33 70 eller via email: thomas@sivkraft.se för mer information!

Förutom att lägenheterna ligger bra till är Brf Högalidsparken en ovanligt välskött förening som bl a själva har låtit installera ett internt datanätverk i fastigheten.

Att konstruera vindslägenheter från råvindar kräver mycket kreativt tänkande både i planerings- och utförandefasen. Varje råvind är unik med sina speciella förutsättningar. Som entreprenör är det viktigt att vi kan styra och samordna allt så att vi uppfyller myndigheternas krav, bostadsrättsföreningens krav samt de framtida köparnas krav.

I planeringsskedet och bygglovsprocessen, som vi håller i, är kunnande hos den arkitekt vi anlitar viktigt. Arkitekten har kunskaper om vad som är genomförbart och vad som kan godkännas av Stadsbyggnadskontoret. I planeringsskedet är även andra projektörers deltagande viktigt, det är i detta skede man bestämmer var man skall dra upp vatten och värme till vinden till exempel. I utförandedelen är förmågan att lösa praktiska problem viktig. Det framgår kanske inte av gamla ritningar var rör och ventilation går och vi får ibland avvika från det planerade utförandet eftersom systemet visade sig se ut på ett annat sätt när vi väl har frilagt det. Titania har ambitionen, den finansiella styrkan och det tekniska kunnandet för att behärska alla dessa delar och kunna producera lägenheter som uppfyller en marknadens alla krav.

Länkar:

A1 Arkitekter

Arkitekt Svante Bengtsson

BRF Högalidsparken

Fakta om projektet

Här finns projektet:

Status:

Avslutad

Projekttyp:

Specialprojekt, Råvind till vindslägenheter

Projektstart:

November 2011

Projektslut:

Juli 2013

Storlek:

4 vindslägenheter

Liknande projekt

Info för boende, hyresgäster och leverantörer

Du som är boende i fastigheter där Titania utför arbeten, kan kontakta platschefen i första hand och arbetsledaren i andra hand, vid praktiska frågor gällande det löpande arbetet. För övriga frågor får Du vända Dig till föreningens styrelse enligt den information som Du fått i samband med att arbetena påbörjades.

Relaterade frågor och svar

Kontaktformulär

Du måste fylla i alla obligatoriska fält

Offertförfrågan

= obligatoriska fält