Ljust vardagsrum och kök med trägolv och vita väggar.

Möjlighet till ägarlägenheter i befintliga hus.

Sedan 2009 har det varit möjligt att nyproducera ägarlägenheter i Sverige. Regeringen arbetar nu på ett förslag som kan göra det möjligt att även kunna bilda ägarlägenheter i befintliga fastigheter.

Ägarlägenheter kan beskrivas som ett radhus på höjden. Innehavaren äger sin lägenhet och kan inteckna den, hyra ut den och sälja den som han/hon vill. Innehavaren av en ägarlägenhet behöver inte be en bostadsrättsförenings styrelse om lov att hyra ut den och den som köper en ägarlägenhet behöver inte begära inträde i en bostadsrättsförening. Intresset för att producera ägarlägenheter har dock varit relativt skralt sedan lagen antogs 2009. Bara ett par hundra lägenheter har producerats. Orsakerna till detta har bedömts vara flera, bland annat osäkerhet på denna nya upplåtelseform bland köparna.

Hitintills har också ägarlägenheter varit begränsade till nyproduktion. Vi på Titania är intresserade av att satsa på att producera ägarlägenheter om lagen skulle ändras så att de även kan bildas i befintlig bebyggelse. Bilden på denna sida är tagen från en bostadsrättslägenhet som Titania producerat ur en före detta kontorslokal. Kanske skulle denna ha producerats som ägarlägenhet om denna möjlighet hade funnits då detta projekt utfördes.

Relaterad information

Övriga NYHETER

Kontaktformulär

Du måste fylla i alla obligatoriska fält

Offertförfrågan

= obligatoriska fält