Produktion av bostadsrätter, Döbelnsgatan

I detta projekt köpte vi loss ca 700 kvm kontorsyta från ägaren (en bostadsrättsförening). Kontorsytan låg på bottenplan och plan 1 i fastigheten och vi byggde om den till 8 st exklusiva lägenheter som såldes som bostadrätter.

Att omvandla denna lokal till lägenheter ställde oss inför stora utmaningar. Lokalen hade tidigare utnyttjats som kontor och hade sänkta tak för ventilationssystem samt rördragningar i tak. Lokalen låg i souterräng mot en fin innergård på baksida men saknade öppningsbara fönster åt denna sida.

För att få bort kontorskänslan rev vi ut alla rumskiljande väggar på hela kontorsytan och ritade om hela rumsindelningen för att få lägenheter med öppna ytor. Vi rev ut hela det befintliga ventilationssystemet och drog om alla rör för att kunna höja taket och få en luftig känsla i lägenheterna. Vi ansökte och fick bygglov för alla förändringar där den största innebar håltagningar i fastighetens ytterväggar för dörrar ut på innergården till nykonstruerade altaner.

Resultatet blev 8 st exklusiva stadslägenheter som såldes som bostadsrätter.

  • Bostadsrättsföreningar som säljer lokalyta till oss på detta sätt slår flera flugor i en smäll:
  • Föreningen får in pengar för försäljningen av lokalytan.
  • Föreningen får gamla installationer i den före detta lokaldelen utbytta mot nya i samband med ombyggnaden.
  • Föreningen får in nya föreningsmedlemmar som varje månad bidrar med avgifter.
  • Föreningen slipper administrera hyresavtal, vakanser och annat förknippat med lokaluthyrning.
  • Om föreningen i dagsläget är en oäkta bostadsrättsförening så kan tillskottet i antal bostadsrätter göra föreningen till en äkta förening. Detta innebär i sin tur ekonomiska fördelar för bostadsrättsföreningen och dess enskilda medlemmar.

Fakta om projektet

Här finns projektet:

Status:

Avslutad

Projekttyp:

Lokalyta till bostadsrätter, Fastighetsutveckling

Projektstart:

Februari 2010

Projektslut:

Augusti 2010

Storlek:

700 kvm kontorsyta ombyggd till 8 st bostadslägenheter

Liknande projekt

Info för boende, hyresgäster och leverantörer

Du som är boende i fastigheter där Titania utför arbeten, kan kontakta platschefen i första hand och arbetsledaren i andra hand, vid praktiska frågor gällande det löpande arbetet. För övriga frågor får Du vända Dig till föreningens styrelse enligt den information som Du fått i samband med att arbetena påbörjades.

Relaterade frågor och svar

Kontaktformulär

Du måste fylla i alla obligatoriska fält

Offertförfrågan

= obligatoriska fält