Stambyte, byte av elsystem för Brf Båtsmannen

Projektet i denna sekelskiftesfastighet omfattade bland annat stambyte med badrumsrenoveringar. En utmaning var att tillse att de kommersiella lokalerna i bottenplanet kunde drivas vidare utan störningar.

Brf Båtsmannen Större 22 äger denna fastighet på Folkungagatan. Fastigheten är uppförd i tidstypisk jugendstil vilket innebär oregelbundna rum, högt i tak, tjocka träbjälklag (det som är mellan våningsplanen), många stammar som dragits på oförutsägbara sätt.

När man utför större ombyggnader i denna typ av fastighet är projekteringen extra viktigt. Projektering innebär att man i så stor utsträckning som möjligt ritar upp och specificerar hur arbetet kommer att utföras i förväg. I ett badrum med 8 st hörn krävs det att man tänkt ut rördagningen i förväg, annars kan man få problem.

En bra projektering ger också de boende en chans att se hur deras utrymmen kommer att se ut efter det att renoveringen är klar.

Just detta projekt innefattade förutom stambyte i badrum, separata WC-utrymmen, kök, källare och renovering av badrum och WC-utrymmen även en renovering av hela el-systemet i fastigheten. Resultatet blev att Brf Båtsmannens Större 22:s fastighet har behållit sin tidstypiska charm men fått fuktsäkra helkaklade badrum, nytt rörsystem och säker och uppgraderad el.

Fakta om projektet

Här finns projektet:

Status:

Avslutad

Projekttyp:

Projektstart:

2008-01-15

Projektslut:

2008-07-30

Storlek:

32 st bostadsrättslägenheter, 3 st kommersiella lokaler

Liknande projekt

Info för boende, hyresgäster och leverantörer

Du som är boende i fastigheter där Titania utför arbeten, kan kontakta platschefen i första hand och arbetsledaren i andra hand, vid praktiska frågor gällande det löpande arbetet. För övriga frågor får Du vända Dig till föreningens styrelse enligt den information som Du fått i samband med att arbetena påbörjades.

Relaterade frågor och svar

Kontaktformulär

Du måste fylla i alla obligatoriska fält

Offertförfrågan

= obligatoriska fält