Örebro Black Knights

Örebro Black Knights

Titania sponsrar Örebro Black Knights - en klubb med stort socialt patos, som genom den amerikanska fotbollen söker fostra ungdomar med sunda värderingar. Detta är värderingar som går helt i linje med Titanias dito och att stödja Örebro Black Knights är ett naturligt steg i Titanias strävan att bidra till ungdomars utveckling till ansvarstagande samhällsmedlemmar.

Om Örebro Black Knights

Historik

Föreningen bildades 1989 av Niklas Karlsson och Trond Groth. Första mötet hölls under arbetsnamnet Örebro Eagles på Restaurang Continental. Då bestämdes att laget skulle heta Örebro Black Knights. De första spelarna tränades på GIH, för att senare få Mark Hesse som tränare till säsongen 1991. Laget gick igenom divisionerna 3-2 obesegrade.

Laget var i SM-final 1998 och 1999, men man förlorade båda gångerna mot Stockholm Mean Machines, samt 2013, 2014 samt 2015 men förlorade då mot Carlstad Crusaders[3].
Klubben spelar i högsta serien, Superserien, sedan 2011. 

Värderingar och vision och samhällsansvar

Örebro Black Knights vision är att vara en etablerad och attraktiv förening för spelare, coacher, ledare, medlemmar, publik, partners och media. Denna vision genomsyrar allt de gör på alla nivåer och i alla lag.

Örebro Black Knights är en inkluderande klubb och har lag för båda könen i flera olika åldersgrupper: U11, U13, U15, U17 och U19 samt seniorlag på såväl dam som herrsidan. 

Dessutom jobbar man hårt med skolsamverkansprojekt på gymnasie-, högstadie- och mellanstadieskolor för att på så sätt sprida sporten och hålla ungdomar aktiverade. 

Örebro Black Knights arbetar också aktivt för att underlätta för mindre bemedlade att kunna spela genom att hyra/låna skydd mm.

Örebro Black Knights verksamhet utgår från förkortningen URSA:

U = Utveckling
R = Respekt
S = Samhörighet
A = Ansvar

Läs mer på Örebro Black Knights hemsida

Relaterad information

Kontaktformulär

Du måste fylla i alla obligatoriska fält

Offertförfrågan

= obligatoriska fält