Skogskvarteren

Växthusen i Skogskvarteren uppmärksammade i Villaägaren

Sedan Titania byggde sin del av Skogskvarteren, ett skogsnära bostadsområde vid sjön Ullna i Täby, så har uppmärksamheten varit stor runt de växthus som placerats på husens tak. Senast i mängden av tidningar som skrivit om detta är Magasinet Villaägaren (nr 4 2016, sid 58).

Det skogsnära bostadsområdet Skogskvarteren utgör den första etappen i Täby kommuns plan att bebygga området mellan Arninge handelsplats och Ullnasjön. Här uppförde Titania 109 bostäder uppdelat på flerbostadshus, radhus och så kallade townhouse, mellan 2014 och 2016. På de sistnämnda husens tak har man dessutom, som pionjärer och trots tekniska utmaningar med viktfördelning och montering av stora konstruktioner, valt att placera växthus. Arkitektbyrån bakom utformningen av växthusen och samtliga bostäder är SandellSandberg.

Växthusen har sedan de kommit på plats i Skogskvarteren väckt mycket uppmärksamhet. Det har skrivits mycket om dem och andra byggföretag har använt sig av liknande lösningar. Vi på Titania är stolta över att ha påverkat utvecklingen åt ett grönare håll och ser växthusen som ett utmärkt sätt att befrämja stadsodling, hälsosam inomhusluft och ekologiskt hållbara livsstilar genom att bland annat ge de boende möjlighet att odla året om.

Sist ut bland de som har uppmärksammat växthusen i Skogskvarteren är Villaägaren (nr 4 2016, sid 58).

Intressanta länkar

Läs mer om magasinet Villaägaren

Läs mer om projektet Skogskvarteren

Besök SandellSandbergs hemsida

Relaterad information

Frågor och svar

Övriga NYHETER

Kontaktformulär

Du måste fylla i alla obligatoriska fält

Offertförfrågan

= obligatoriska fält