Artikel i Branschaktuellt

Titanias vunna markanvisningstävling i Sollentuna uppmärksammat i Branschaktuellt

Sedan det blivit klart att Titania vunnit markanvisningstävlingen om 88 bostäder vid Ribbings väg i Edsberg, Sollentuna, så har det uppmärksammats av flera tidningar. Nu senast har Branschaktuellt skrivit en artikel om det nya bostadsområdet som Titania ska bygga.

Sollentuna kommun har i markanvisningstävlingen ställt höga krav. Ett av dessa krav är att stadsutvecklingen i det nya området ska vara miljömässigt, socialt och ekonomiskt hållbar - principer som ligger helt i linje med Titanias generella koncept vid nyproduktion.

Markanvisningstävlingen är en del av ett större utvecklingsprojekt för området norr om Ribbings väg i Edsberg. Titanias del av detta område kommer bebyggas med ekologiskt hållbart trä. Husen tas fram i samarbete med Arkitema Architects, en arkitektbyrå som Titania samarbetar med i flera projekt, bland annat Tingstorget i Botkyrka och trähusbebyggelse i Enskededalen i Stockholm.

Förutom ovanstående samarbeta har man i Branschaktuellts artikel valt att fokusera på den vackra om givningen och särskilt på den fantastiska vyn över den alpina slalomanläggningen Väsjöbacken som de boende kommer kunna njuta av.

Byggstart är planerad till 2019 och projektet beräknas vara avslutat 2021.

Källa och intressanta länkar

www.branschaktuellt.se

Läs mer om Sollentuna kommun

Läs underlaget för markanvisningstävlingen från Sollentuna kommun

Läs Titanias vinnande tävlingsbidrag

Läs mer om Arkitema Architects

Relaterad information

Frågor och svar

Övriga NYHETER

Kontaktformulär

Du måste fylla i alla obligatoriska fält

Offertförfrågan

= obligatoriska fält