Titanias nya hus i Edsberg

Titanias vunna markanvisningstävling i Sollentuna uppmärksammas i Tidningen Nya Projekt

Att Titania vunnit en markanvisningstävling i Edsberg, i Sollentuna har redan uppmärksammats av ett flertal nyhetsredaktioner. Senast ut med denna nyhet är tidningen Nya Projekt, som skriver en artikel om Titanias lyckade sammabete med Arkitema Architects som ledde till att man nu får bygga 88 bostäder vid Ribbings väg i Sollentuna.

I sin artikel skriver Nya Projekt bland annat om de 88 ungdomslägenheternas närhet till de vackra naturreservaten och idrottsanläggningarna, som till exempel den alpina slalomanläggningen Väsjöbacken vars skönhet kommer vara en del av den vackra utsikten från de nya bostäderna.

Placeringen av bostäderna med både vackra omgivningar och möjligheter till givande fritidsaktiviteter bidrar till den sociala hållbarhet som Titania alltid eftersträvar att skapa i sina nyproduktionsprojekt. Förutom social hållbarhet satsar man också på att uppnå ekonomisk och ekologisk hållbarhet genom energibesparande åtgärder och miljövänliga material samt en smart byggprocess som möjliggör hållbar prissättning.

I denna strävan har samarbetet med Architema Architechs betytt mycket då de senare arbetat för att ta fram processer och hus samt arbeta med material som ska möjliggöraallt detta.

Byggstart för bostäderna är planerad till 2019 och projektet beräknas vara avslutat 2021.

Om Arkitema Architects

Arkitema Architects ritar och uppför byggnader för att skapa de bästa arkitektoniska ramarna för människor. Ramar för livet, för lärande, för arbete. Arkitektoniska ramar som är gynnsamma för vår hälsa, och städer som lever.  

Vårt sätt att förhålla oss till arkitekturen har sina rötter i arkitektbyråns kollektiva upprinnelse och samhällsengagemang, och idag präglas vårt arbete av hög professionalitet och en arkitektur som är lyhörd inför omgivningen. Vi lever oss in i platsen, sätter oss in i samhällets behov, vi för en dialog med byggherren, användaren och våra samarbetspartners.

Källa: arkitema.com/se

Relaterad information

Frågor och svar

Övriga NYHETER

  • Säljstart för hus 6 i Tingstorget

    Söndag den 29 januari säljstartar vi lägenheterna i hus 6 i Tingstorget.

    Läs hela nyheten »

  • Stor uppmärksamhet runt att Titania ska bygga i Vallentuna

    Den 16:e december vann Titania en markanvisningstävling i Vallentuna, vilket innebär att vi ska bygga 40 kedjehus, 75 radhus och 12 villor, vilket totalt kommer omfatta en bruttoarea på närmare 20 000 kvadratmeter, i det expansiva området Kristineberg. Detta har redan uppmärksammats av ett flertal tidningar, bland annat Mitt i, Stockholms Byggnyheter, Hållbart Byggande, Nyabostadsprojekt.se och Svensk Byggtidning.

    Läs hela nyheten »

Kontaktformulär

Du måste fylla i alla obligatoriska fält

Offertförfrågan

= obligatoriska fält