Vy från Ribbings väg

Titanias vunna markanvisningstävling i Sollentuna redan uppmärksammad

Det faktum att Titania vunnit marknadstävlingen för 88 bostäder vid Ribbings väg i Edsberg, Sollentuna, har redan uppmärksammats av flera tidningar. Både Fastighetsnytt och Fastighetssverige har skrivit artiklar om projektet och om området där det nya bostadsområdet kommer byggas.

Markanvisningstävlingen är en del av ett större utvecklingsprojekt för området norr om Ribbings väg i Edsberg. Titania blev tilldelat lott C i markanvisningstävlingen, resterande lotter som ingick i tävlingen ska utvecklas av Balder projektutveckling AB samt Botrygg Bygg AB. Kommunala fastighetsbolaget Sollentunahem utvecklar sin mark i samma område.

I områdets närhet finns tillgång till grönområdet Rösjöns naturreservat, möjlighet till fritidsaktiviteter som slalomåkning och motionsspår för löpning samt längdskidåkning. Från bostäderna kommer man ha en fantastisk vy där man ser ut över den alpina slalomanläggningen Väsjöbacken. Allt detta skapar goda möjligheter att utveckla ett attraktivt boende med goda kommunikationer till Stockholm.

Titania har stora förhoppningar om ett långsiktigt och givande samarbete med Sollentuna kommun för att utveckla området kring Edsberg och Ribbings väg till ett attraktivt och modernt bostadsområde. Sollentuna kommun har i markanvisningstävlingen ställt höga krav på att stadsutvecklingen i nya området ska vara miljömässigt, socialt och ekonomiskt hållbart. Principer som ligger i linje med Titanias filosofi i alla våra projekt.

Titania kommer att samarbeta med Arkitema Architects för framtagandet av bebyggelsen som kommer att utföras i trä. Titania har sedan tidigare samarbetat med Arkitema i projekt som innefattat stadsutveckling i större skala, till exempel Tingstorget i Botkyrka och trähusbebyggelse i Enskededalen i Stockholm.

Byggstart är planerad till 2019 och projektet beräknas vara avslutat 2021. 

Läs mer om Sollentuna kommun

Läs underlaget för markanvisningstävlingen från Sollentuna kommun

Läs Titanias vinnande tävlingsbidrag

fastighetsnytt.se

www.fastighetssverige.se

Relaterad information

Frågor och svar

Övriga NYHETER

Kontaktformulär

Du måste fylla i alla obligatoriska fält

Offertförfrågan

= obligatoriska fält