Växthus

Titanias växthus i Ullna uppmärksammade i Fastighetsfakta

De växthus som Titania byggt på taken av husen i Skogskvarteren i Ullna, Täby, har sedan sin tillblivelse väckt stor uppmärksamhet och inspirerat till ekologiskt hållbart byggande på andra håll. Den senaste tidningen att uppmärksamma växthusen är Fastighetsfakta, som skrivit en helsidesartikel i det senaste numret (nr 3 2016, sid 38-40).

I artikel ”Radhus för odlingssugna”, i Fastighetsfakta, intervjuas Wojciech Wondell, projektchef på Titania, och han berättar bland annat att man löst problemet med den extra vikt som växthusen medför genom att bygga in ett antal stålpelare i konstruktionen. Vidare säger han att man använt tre tätskikt och extra ventilation i växthusens golv för att undvika mögel.

Artikeln tar också upp att växthusen kan fungera som ett grönt reningsverk av inomhusluften och att de (växthusen) ger utmärkta möjligheter att syssla med självodling året om.

Växthusen är byggda i de så kallade Skogskvarteren, som är en del av det nya, expansiva Arninge-Ullna. I detta område har Titania uppfört 109 bostäder, fördelade på flerbostadshus, radhus och så kalladed townhouse, på vilkas tak växthusen är placerade. Bostäderna har varit populära och sålde slut långt innan beräknat. Nu är alla bostäderna bebodda.

Intressanta länkar

www.fastighetsfakta.com

Läs tidningen online

Läs mer om projektet Skogskvarteren

Relaterad information

Frågor och svar

Övriga NYHETER

Kontaktformulär

Du måste fylla i alla obligatoriska fält

Offertförfrågan

= obligatoriska fält