Nyrenoverat konferensrum i Titanias utökade och renoverade kontor.

Titanias nya kontor färdigrenoverat!

Nu är både den nya och gamla delen av Titanias kontor färdigrenoverade och inflyttning har skett i de nya, fräscha och funktionella utrymmena. Genom hela renoveringsarbetet har stor hänsyn tagits till åtgärder för minskad energiförbrukning, förbättringar i arbetsmiljön för medarbetarna och för optimal luftkvalitet.

Bland annat har de omfattande renoveringarna och ombyggnationerna av lokalen resulterat i följande: 

Energiförbrukning:

- Titania har fördubblat sin kontorsyta från 150 till 300 kvadratmeter, men tack vare ny och energieffektiv belysning i form av LED lampor, så kommer energiförbrukningen endast att öka med 20 %, trots fördubblad kontorsyta.

- Tack vare de nya LED lamporna och den minskade värmeenergin som lamporna genererar, så kommer behovet av att kyla ned lokalen på sommaren minskas, vilket kommer att spara energi. 

- De flesta arbetsplatser har fått nya lågenergidatorskärmar och många av datorerna har bytts ut mot nya och lågförbrukande modeller, för att sänka elförbrukningen.

- Till varje arbetsplats har en adapter kopplats som stänger av skärm och all övrig utrustning på skrivbordet, när datorn stängs av, för att minimera energiförbrukningen efter arbetstid.

- För att minska risken för inbrott och utflödet av värme, har kombinerad inbrottsfilm och värmefilm monterats på alla fönster i gamla och nya delen av lokalen.

Arbetsmiljö:

- Genom hela renoveringen har målet varit att skapa en bra arbetsmiljö med en designmässigt attraktiv inredning och ljusmiljö som passar samtliga våra medarbetare. Detta har bland annat uppnåtts genom att arbetsplatserna är väl anpassade efter alla medarbetares unika förutsättningar och behov med höj- och sänkbara skrivbord av märket Linak och speciella ergonomiska stolar av märket Officeline.

- Över varje arbetsplats hänger belysning som uppgår till 500 lux, vilket ger ett mycket bra ljus att arbeta i, även för personer med behov av extra belysning för att kunna arbeta effektivt.

- Det tidigare trådlösa WIFI nätverket har byggts om till trådburet för att minska strålningen i lokalen och öka driftssäkerheten för användarna.

- Projekteringsavdelningen sitter i den gamla delen av kontoret som har byggts om till öppet kontorslandskap för att underlätta kommunikation och utbyte av idéer mellan medarbetarna.

- Övriga avdelningar och medarbetare har fått egna, nybyggda kontorsrum med glasväggar. Glasväggarna är ljudabsorberande och ljudklassade för att klara hela 35 decibel med stängda dörrar.

- Det befintliga köket i gamla delen av lokalen har renoverats och fått ny blandare, två nya ugnar, ny och energisnål kyl, frys och diskmaskin av märket Whirlpool med energiklass A+. Blandaren i köket av märket Mora Styxx är elektroniskt styrd med LED-ljus samt munstycke med integrerad kontrollpanel. Läs mer om specialblandare på Moras hemsida www.mora.se 

- De två befintliga toaletterna i lokalen har totalrenoverats.

- Nytt ljuddämpande undertak har monterats över alla kontorsplatser för bättre ljudmiljö.

- En ny, ljus och inbjudande reception välkomnar Titanias besökare, vilket är ett rejält lyft jämfört med den tidigare receptionen. Den gamla receptionen har byggts om till ett fräscht matrum där medarbetarna i lugn och ro kan äta lunch och umgås med sina arbetskamrater.

- Konferensrummet har fått nytt ljust golv, nytt konferensbord och ny projektionsduk.

Ventilation:

- För att uppnå gott inomhusklimat har hela ventilationssystemet byggts om och uppgraderats för att klara den ökade lokalytan och det ökade antalet medarbetare. Det tidigare ventilationssystemet med självdrag har upprustats med värmeåtervinningsaggregat för balanserad till- och frånluft. Luftbehandlingsaggregatet är toppanslutet med roterande värmeväxlare, kammarfläktar med EC-motorer för bästa energiprestanda och reglerbarhet, finfilter och inbyggd styrning samt externt eftervärmningsbatteri.

- Ytterfasaden har blivit tätare då ventiler byggts igen med minskade energiförluster genom klimatskalet och bättre arbetsmiljö utan kalldrag som följd.

- Radiatorsystemet behöver inte heller värma upp ventilationsluften som tidigare, utan finns nu endast för att täcka transmissionsförluster, vilket betyder att luftkvaliteten i lokalen har blivit bättre och behovet av att använda radiatorerna för uppvärmning har minskat, vilket även sänker värmeförbrukningen i fastigheten.

- För att förbättra luftkvaliteten ytterligare har luftrenare av märket IQ Air kopplats till ventilationen för att rena luften innan den släpps ut i lokalen.

- För att säkerställa IT driften har ny och förbättrad ventilation kopplats till företagets serverrum, för att säkerställa optimal temperatur för servrar och övrig utrustning.

 

Titania välkomnar alla våra kunder och intresserade att göra ett besök i vårt nyrenoverade kontor! 

För fler bilder från kontoret, se Titanias Facebooksida här.  

Relaterad information

Frågor och svar

Övriga NYHETER

Kontaktformulär

Du måste fylla i alla obligatoriska fält

Offertförfrågan

= obligatoriska fält