Nybyggnation i Titanias regi

Titania tar in 150 miljoner via obligation

Den 13 oktober tillfördes Titania 150 miljoner kronor i lånekapital genom en obligationsemission utfärdad av Apikal Fastighetspartner. Newsec, som tillhandahåller finansieringsrådgivning inom ett brett spektra av produkter, har agerat finansiell rådgivare för Titania i affären. Utlåningen sker mot säkerhet i aktier hos Titanias moderbolag och löper på fem år. Obligationerna kommer att noteras på Nordic Growth Market (NGM).

- Vi befinner oss i en spännande tillväxtfas och har flera pågående nyproduktionsprojekt igång eller i väntan på att starta, kommenterar Titanias vd Einar Janson och fortsätter: Kapitalanskaffningen som nu sker i bolaget möjliggör för oss att öka takten i bostadsutvecklingsprojekten i Stockholmsområdet.

Martin Fredriksson, vd på Apikal Fastighetspartner, som tillhandahåller lånekapitalet kommenterar:

- På Apikal ser vi att det finns ett ökat intresse från bygg- och fastighetsbolagen att låna kapital på längre löptid och på det sättet få både en ökad flexibilitet och en effektivare kapitalstruktur. Den nu genomförda emissionen för Titanias räkning ett bra bevis på det.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:

 

Einar Janson, vd, Titania: +46(0)733 40 29 88

Martin Fredriksson, vd, Apikal Fastighetspartner: +46(0)70 607 7935 

Mats Karlsson, Head of Debt Capital Markets, Newsec: +46(0)701 80 27 67

Relaterad information

Frågor och svar

Övriga NYHETER

Kontaktformulär

Du måste fylla i alla obligatoriska fält

Offertförfrågan

= obligatoriska fält