Titania slår världsrekord vid spadtag i Tingstorget!

Titania slår världsrekord vid spadtag i Tingstorget!

Inför sitt första spadtag i Tingstorget, (Alby, Botkyrka) så samlade Titania in framtidshälsningar till 2066 års Albybor. Så mänga hälsningar samlades in att det blev ett nytt världsrekord! Hälsningarna som skrivits på vykort lades ner i en tidskapsel som kommer öppnas först om 50 år. Detta skedde igår, den 13:e oktober 2016, i samband med att det första spadtaget i Tingstorget togs.

Anledningen till att vi på Titania vill skicka dessa framtidshälsningar är att vi vill skapa en bild av vad människor tror och tycker om boenden och bostadsområden 2016, det år då bygget av det nya Tingstorget startar. Einar Janson, VD på Titania, utvecklar denna tanke, i den intervju som sändes i Sveriges Radios P4 Stockholm igår, genom att göra en historisk tillbakablick på hur man tänkte när Botkyrka började byggas ut med miljonprogrammet för cirka 40 år sedan. Då trodde man att människor skulle trivas bäst med stora avstånd mellan hus och bostadsområden samt att handelsplatser borde separeras från de rena bostadsområdena. Idag ligger ett stort fokus på social hållbarhet och de flesta tror att människor trivs bäst i stadsmiljöer med relativt tätt mellan husen och med handel och andra samhällsfunktioner inbyggda i bostadshusen.

Tingstorget är, liksom Titanias andra nyproduktioner, byggt just enligt principen om social hållbarhet. Genom klimatsmarta lösningar samt nära samarbete med kommuner och arkitekter under byggprocessen söker vi på Titania dessutom alltid att uppnå ekologisk och ekonomisk hållbarhet i våra byggprojekt. Framtidshälsningarna tror vi dock främst kommer avspegla 2010-talets fokus på den sociala hållbarheten.

Det nya rekordet med sina 1130 framtidshälsningar har 114 vykort mer än det tidigare rekordet som noterats i Guiness Rekordbok och som togs av tv-kanalen MTV efter en kampanj i New York. Detta har inte bara uppmärksammats av P4 Stockholm. Ett inslag om detta har också gjorts i SVT Nyheter Stockholm och man har skrivit om det i lokaltidningen Mitt i.

Hälsningarna kommer alltså ligga nergrävda i jorden, i en tidskapsel, och öppnas först om 50 år. Själva processen med att gräva ner tidskapseln genomfördes alltså i samband med att man tog det första spadtaget i Tingstorget för Titanias nya bostadsområde med samma namn.

Byggandet av de nya bostäderna har redan startat och går framåt med hög hastighet. Om du vill se framstegen så kan du göra det genom den kamera som är uppsatt och som följer byggarbetet dygnet runt. Kamerabilderna når du via Tingstorgets dedikerade hemsida: tingstorget.nu/lagenheterna/live.

Om du är intresserad av att bo i Tingstorget ska du anmäla ditt intresse genom länken nedan:

ANMÄL DITT INTRESSE HÄR!

Om Du vill bedriva verksamhet i något av de nya husen ska Du anmäla detta via info@titania.se.

Om du har specifika frågor kan du kontakta mäklare Sahar Asgari på 08-441 57 18 eller via sahar.asgari@nytthem.se eller mäklare Markus Elias på 08-409 295 63 eller via markus.elias@nytthem.se.

Intressanta länkar

Sveriges Radios P4 Stockholm

SVT Nyheter Stockholm

Tidningen Mitt i

Se byggandet av Tingstorget live!

Läs mer om Tingstorget på projektets hemsida tingstorget.nu.

Läs de senaste uppdateringarna kontinuerligt på Tingstorgets Facebook-sida.

Läs mer om projektet Tingstorget på denna hemsida.

Relaterad information

Frågor och svar

Övriga NYHETER

Kontaktformulär

Du måste fylla i alla obligatoriska fält

Offertförfrågan

= obligatoriska fält