Titania kan utföra allt från rengöring till nyinstallation.

Titania installerar FX-aggregat i elva fastigheter vid Tallkrogen.

Titania har fått entreprenaden att installera FX-aggregat på vindarna och nya tilluftsdon i källarna i elva fastigheter som ägs av Familjebostäder i kvarteret Mjödet 2 vid Tallkrogen, söder om Stockholm. Entreprenaden är uppdelad på tre etapper och arbetena påbörjades i maj 2013 och beräknas färdigställda i oktober 2013.

Fastigheterna där Titania utför installationerna har totalt 126 lägenheter och har i dagsläget endast mekanisk frånluft F, dvs all ventilation sker i princip genom självdrag, på vinden finns dock en fläkt som skapar undertryck. Detta är en ineffektiv och kostsam metod som släpper ut värmen från fastigheten, utan någon form av återvinning. Totalt är det 21 stycken befintliga fläktar som skall ersättas av FX-aggregat och Familjebostäders målsättning med renoveringarna när det gäller energiförbrukning är högt satta, med satsningar på bland annat värmeåtervinning av varmluften, solceller på taket med mera. 

Ventilationskanalerna i fastigheten är murade, vilket gjort att Titania dragit de nya ventilationsrören inuti de gamla kanalerna, vilket inneburit mindre ingrepp på fastigheten och för de boende, än om man skulle dra om rören på något annat sätt. 

Spiskåporna som installeras av Titania är av märket Franke Safety och har automatiskt sprinklerfunktion, som gör att vid en brand på spisen, så stängs strömmen till spisen automatiskt av samtidigt som en sprinkler sprutar vatten för att släcka branden. Läs mer om denna spiskåpa av märket Franke här. Titania gör även de snickeri- och måleriarbeten kring kryddhylleskåpen i lägenheterna som krävs för att kunna montera spiskåporna, vilket gör TItania till ett av få ventilationsföretag som även kan erbjuda snickeri och måleritjänster i samband med sina ventilationsentreprenader. 

OVK, dvs Obligatorisk Ventilationskontroll, skall utföras när entreprenaden är avslutad för att säkerställa att systemet är rätt injusterat och fungerar som det är tänkt. 

För snabb kontakt, ring eller maila på info@titania.se eller 08-668 44 44   

Begär offert

Se Titanias tjänsteutbud här! 

Relaterad information

Frågor och svar

Övriga NYHETER

Kontaktformulär

Du måste fylla i alla obligatoriska fält

Offertförfrågan

= obligatoriska fält