Titania fortsätter sponsra Naturskyddsföreningen

Titania fortsätter sponsra Naturskyddsföreningen

Titania fortsätter under 2015 med att sponsra Naturskyddsföreningen och deras arbete för att skapa ett energismart sverige. Miljö- och energifrågor har hög prioritet hos oss på Titanias och vi strävar aktivt mot att minska företagets negativa miljöpåverkan. Vår sponsring av Naturskyddsföreningen är ett naturligt, och självklart, led i detta arbete.

Naturskyddsföreningen har som mål att hela Sverige ska drivas av förnybar energi senast år 2030. Nedan följer Naturskyddsföreningens egnabeskrivning av detta mål.

Vi vill att Sverige drivs av energi från solen, vinden och vattnet. För vi vill att man ska kunna värma upp sitt hus, åka buss eller ta en dusch utan att det ska ske på bekostnad av vår planet. För oss är det en självklarhet att stödja Naturskyddsföreningens arbete, för vi vill vara med och kämpa för en mycket energismartare värld. Målet är att Sverige år 2030 drivs av 100 % förnybar energi, så att vi blir ett land som visar vägen ur klimatkrisen. Det enda som sätter käppar i hjulet, ja det är faktiskt vi själva.

Sverige är fantastiskt - eller hur var det nu?
Det råder en uppfattning om att vi i Sverige har ett ganska hållbart energisystem. Det stämmer inte riktigt. Den åldrande kärnkraften står fortfarande för en stor del av vår energitillförsel. Och problemen med kärnkraft som energikälla är ganska många. Uranbrytningen smutsar ned i andra länder och avfallsfrågan är inte löst. Dessutom riskerar vi att råka ut för katastrofala olyckor. I andra länder har man kommit betydligt längre. Ta det här med solkraft till exempel. Det är en energikälla som skulle kunna ersätta stora delar av den smutsiga energin. Tyskland till exempel har ungefär lika stora förutsättningar att använda solen som södra Sverige. Men i Tyskland har man installerat 200 ggr mer solceller per capita än i Sverige. Och i Danmark har man 35 gånger så många solceller.

Dags att öka tempot – vi har alla förutsättningar
Det som gör att det går för långsamt i Sverige just nu, det är den allmänna inställningen. Vi måste se till att politikerna förstår att det krävs större satsningar på förnybar energi som sol- och vindkraft, vi måste slå hål på myten om att kärnkraften inte går att ersätta. Vi har alla förutsättningar att bli ett land som ligger i framkant. Vi har kunskapen, tekniken och en förhållandevis bra ekonomi. Men det saknas något viktigt - vi måste få igång ett engagemang bland vanligt folk.

Naturskyddsföreningen ser till att det verkligen händer något
Därför kommer Naturskyddsföreningen se till att sätta press på politiker, väcka debatt och opinion, lämna in lagförslag och sprida information genom seminarier och media. Helt enkelt göra det som står i deras makt för att få till en förändring. Målet är att hela Sverige drivs på förnybar energi År 2030.

Vi på Titania är stolta över att delta i detta arbete!

För mer information om Naturskyddsföreningen, sewww.naturskyddsforeningen.se 

Relaterad information

Frågor och svar

Övriga NYHETER

Kontaktformulär

Du måste fylla i alla obligatoriska fält

Offertförfrågan

= obligatoriska fält