Titania Cup avslutad efter lyckad säsong

Titania Cup avslutad efter lyckad säsong

Titania Cup, som löpt genom hela säsongen och som är en del i Titanias stöd till Märsta Ridklubb och deras viktiga barn- och ungdomsverksamhet, har nu avslutats efter en lyckad säsong med spännande tävlingar.

Stor spänning i sista etappen

Det blev en spännande avslutning på Titania cup där flera ledande ekipage bytte plats in i det sista. Efter de två tidigare deltävlingarna i maj och juni ledde Claes Hermansson, Livdragonerna med hästen Wilson. Men efter sommarlovet var Wilson inte lika pigg på att tävla. Vann gjorde i stället Emma Willgård från Stora Wäsby med hästen Goldfever-H.

– Det gick enligt planerna. Det har varit ett bra underlag och bra framhoppning och Goldfever-H var på hugget. Han tycker om att bygga upp självförtroendet i lite mindre tävlingar, sa Emma Willgård som tog hem förstapriset – en check på 10 000 kronor.

Cissi Österblom och Casper från Sollentuna RK kom på tredje plats och Sigtunaryttaren Nathalie Adelborg från Jump Club slutade på en fjärde plats med hästen Florist.

Om Titania Cup

Titania Cup sträckte sig över tre utomhustävlingar i maj, juni och september. Ekipaget fick tillgodoräkna sig de 4 bästa resultaten i klasserna 1,20 och 1,30. Poängberäkningen är enligt TR’s championats beräkning. De sammanlagda 4 bästa resultaten i 1,20 och 1,30 i Titania Cup under maj-september, gav de tre bästa ekipagen en Titania-premie enligt följande: 1:a 10.000:-, 2:a 5.000:-. 3:e 3.000:-. Dessa premier delades ut i samband med den sista etappen i tävlingen. 

Det är första året som Titania cup anordnas men redan nu finns planer att förlägga den till Wenngarn nästa år.

– Det viktigaste med den här cupen är att vi får se en utveckling, säger Bertil Danielsson, vice ordförande i Märsta ridklubb.

– Vi ser Titania cup som en breddning på det samhällsengagemang vi satsar på när det gäller ungdomar och miljö.

Om Märsta Ridklubb och Titanias sponsring

Märsta Ridklubb är en klubb med ett stort engagemang och en mycket tydlig fokusering på ungdomsverksamhet. Att hästsporten främst lockar unga tjejer, vilka behöver stöd för att stärka sin position i samhället, välkomnas av Titania Bygg & VVS AB, som representerar en bransch där kvinnliga ledare fortfarande är en bristvara. Att klubben dessutom håller på att stärka sitt miljöengagemang gör att Titania mer än gärna bidrar till klubbens verksamhet.

Titania sponsrar inte bara Märsta Ridklubb genom Titania Cup utan även med material till en inbyggnad i det nya ridhuset samt material till Märsta Ridklubbs utbildningsverksamhet. Dessutom låter Titania även Stefan Jonsson vara tillgänglig för att utveckla Märsta Ridklubbs verksamhet och miljöengagemang. Stefan har mångårig erfarenhet av verksamhets- organisationsutveckling och kan hjälpa klubben med att strukturera sin resa in i framtiden.

Källa: www.unt.se och Återkopplning Titania Cup.pdf

Läs mer om Märsta Ridklubb på deras hemsida

Relaterad information

Frågor och svar

Övriga NYHETER

Kontaktformulär

Du måste fylla i alla obligatoriska fält

Offertförfrågan

= obligatoriska fält