Stambyte i fastigheten Monumentet

Stambytet i fastigheten Monumentet fortskrider

Titania genomför under åren 2014-2015, för fastighetsägaren Wallfast, en totalrenovering av en fastighet på Ölandsgatan 53/Östgötagatan 62 på Södermalm. Wallfast var i början på september på besök i fastigheten och skrev nedanstående artikel som lades upp på deras hemsida.

Efter nästan fyra månaders arbete har stambytet på fastigheten Monumentet på Söder i Stockholm kommit en bra bit på väg. Det arbetas överallt i de 58 lägenheterna och gemensamma utrymmena. Till mars 2015 ska man vara klar.

Just denna dag när vi besöker bygget, anländer de reparerade och målade fönstren och ska monteras in igen. Samtidigt i en annan del av huset slipas det väggar, dras det elektronik och läggs takplattor. Ju längre upp i huset vi kommer, desto längre har arbetet kommit. Man börjar uppifrån och arbetar sig ner. Och de olika arbetslagen följer efter varandra så när väggarna i en lägenhet slipats, så kommer nästa yrkeskategori och fortsätter med sina uppgifter och den som slipat flyttar vidare till nästa lägenhet.

Fastigheten Monumentet är 65 år gammal så många inventarier har gjort sitt. Men ändå finns en hel del som bevaras: marmorgolven i trapphuset, metallbeslag i fönster, trappräcken, öppna spisar mm. Dessa plastas in ordentligt under arbetet eller skickas för putsning och sätts åter. Dessutom är en hel del badrum i fastigheten redan renoverade så de täcks in och behålls.

Källa: Wallfast.com

Wallfast är ett privatägt fastighetsbolag där även rederiet Wallenius ingår. För mer information om Walleniusrederierna, klicka här! 

Läs om projektet, i kvarter Monumentet, i sin helhet

Relaterad information

Frågor och svar

Övriga NYHETER

Kontaktformulär

Du måste fylla i alla obligatoriska fält

Offertförfrågan

= obligatoriska fält