Rekreationsområde (med slalombacke) i Ullna

Rekreationsområde (med slalombacke) i Ullna

I det nya bostadsområdet, Arninge-Ullna, där Titania för närvarande håller på att bygga en arkitektritad och skogsnära stadsdel, har Täby kommun i dagarna godkänt byggandet av en rekreationsanläggning, förhoppningsvis med en slalombacke.

Ullnabacken reser sig idag 96 meter över havsytan, vilket kan jämföras med Väsjöbacken i Sollentuna som är 82 meter hög eller Hammarbybacken som är 93,5 meter hög. Trots detta kommer den kanske att byggas på ytterliga på höjden. Men framför allt ska den ligga till grund för en avancerad sport- och rekreationsanläggning, förhoppningsvis med möjligheter för både slalom, cykling och andra sportaktiviteter.

Detta kommer i så fall inte bara vara till glädje för de som flyttar in de 109 nybyggda bostäderna utan för hela regionen, enligt Anna Holm, exploateringschef och vd för kommunens markbolag,Täby Fastighets AB.

Bakom backen ligger Ullnasjön, som hittills varit svåråtkomlig. Det kommer att förändras snabbt nu när arbetet med att göra om området har tagit fart. Redan nu har kommunen bland annat låtit bygga trevligt snirkliga gångstråk på spänger genom strandskogen. Det ger en spännande närkontakt med vattnet. Det blir också bostäder intill sjön med naturen runt knuten.

Läs mer om Arninge-Ullna-projektet

Läs mer om rekreationsimrådet i Taby kommuns medborgartidning Estrid

Relaterad information

Frågor och svar

Övriga NYHETER

Kontaktformulär

Du måste fylla i alla obligatoriska fält

Offertförfrågan

= obligatoriska fält