Nätverk för kvinnor i byggbranschen

Nätverk ska ge stöd till kvinnor i branschen

Carin Stoeckmann, ordförande för Sveriges Byggindustrier i Helsingborg, arrangerar en nätverksträff för kvinnor i byggbranschen den 22 oktober. Hon vill att de kvinnor som känner sig ensamma i sin organisation ska få stöd och inspiration på nätverksträffen.

Varför behövs en träff för kvinnor?

– Än så länge är vi inte många kvinnor i byggbranschen, och många av kvinnorna känner sig ensamma i sin organisation, eller som en av få. Många kvinnor uppskattar därför att de kan träffas och i samband med det få lite inspiration och verktyg i ledarskapet. Vi påbörjade nätverksträffarna för några år sedan och har som flest haft drygt 50 deltagare och som minst 25 deltagare.

 Vilka är välkomna på träffen?

– Till en början bjöd vi endast in kvinnor från medlemsföretagen i BI samt tjänstekvinnor i BI. Nu har vi valt att låta kvinnor i branschen, även utanför BI, delta, eftersom de har tryckt på och gärna vill vara med. Ju fler vi är, desto bättre tycker vi!

Vad gör ni på träffarna?

– Varje träff börjar med en enklare fika för att sedan erbjuda en föreläsning i någon form. Vi avslutar med mat och mingel. Det som är riktigt kul är att deltagarna inte sätter sig företagsvis utan gärna minglar runt bland övriga.

Vilken föreläsare blir det den här gången?

– På den här träffen ska deltagarna få lyssna till Annika Lundius, vice vd på Svenskt Näringsliv, som lämnar den rollen i höst. Hon har en intressant bakgrund och ett spännande arbetsliv, där vi förmodligen kommer att få höra en del roliga och reflekterande händelser. Det finns nog en del paralleller till att vara kvinna i byggbranschen.

 Vilka föreläsare har ni haft tidigare?

– Duktiga föreläsare vi har haft är bland annat Elisabeth Gummesson som pratat om att vara ”good enough”, boxaren Åsa Sandell som talat om mål, Barbro Fällman som gav oss tips på retorik samt vår alldeles egna underbara Nevenka Mesic Tiderström från MVB som med glimten i ögat berättade om sin arbetslivsresa.

Källa: byggindustrin.se

Relaterad information

Frågor och svar

Övriga NYHETER

Kontaktformulär

Du måste fylla i alla obligatoriska fält

Offertförfrågan

= obligatoriska fält