Fortsatt upp på bomarknaden

Fortsatt upp på bomarknaden

Inget stopp för bostadspriserna. Om det slopade amorteringskravet kylde av bomarknaden var det nog högst tillfälligt. Bostadspriserna fortsätter att ticka uppåt.

Priserna på bostadsrätterna sjönk visserligen med en procent i hela landet i april. Men i storstäderna fortsatte prisuppgången, och under perioden februari-april har genomsnittspriserna stigit med sex procent totalt sett. Villapriserna har gått upp med fem procent under samma period.

-Det är fortfarande en starkt uppåtgående marknad, även om det inte var några rekord som förra månaden, säger Per-Arne Sandegren, analyschef för Svensk Mäklarstatistik som tar fram siffrorna.

Aktörer på bostadsmarknaden har vittnat om ett kraftigt uppsving under våren, efter att Finansinspektionen presenterade nya regler för amortering. Sedan drogs förslaget tillbaka i slutet av april, vilket ledde till en snabb avmattning, enligt flera mäklare. Annonstrycket på Hemnet avtog till exempel tydligt veckan efter.

Men den effekten ser ut att ha varit högst tillfällig. Förra veckan hade Hemnet 2,6 miljoner besökare, ny rekordnotering enligt annonssajten.

-Pratar man med mäklare kan de ha ett veckoperspektiv, och kanske hände något precis efter. Men tittar man månadsvis ser vi inte alls några avmattningstendenser. Allt pekar uppåt, säger Per-Arne Sandegren.

Källa: www.stockholmsbyggnyheter.se

Relaterad information

Frågor och svar

Övriga NYHETER

Kontaktformulär

Du måste fylla i alla obligatoriska fält

Offertförfrågan

= obligatoriska fält