Nu är fem av lägenheterna som Titania bygger i Brf Stapelbädden 7 på Gröndalsvägen 186-212/Ekenbergsvägen 21-23 i Gröndal salu via Notar och mäklaren Nicklas Talvitie

Fem av Titanias lägenheter med sjöutsikt nu till salu!

Titania har köpt lokalyta i en av bostadsrättsföreningen Stapelbädden 7:s fastigheter på Gröndalsvägen 186-212/Ekenbergsvägen 21-23 i Gröndal. Lokalytan omfattar ca 1100 kvadratmeter och håller på att byggas om till bostadslägenheter varav fem lägenheter nu är till salu via Notar!

Nedan följer beskrivning av en av lägenheterna som är till salu. Informationen är hämtad helt från mäklarens hemsida och övriga lägenheter som är till salu finns beskrivna på mäklarens hemsida, klicka här! På mäklarens hemsida finns även ritningar, bilder, föreningens stadagar, årsredovisning och mycket mer information! 

Objektbeskrivning

Nyproducerad trea av högsta klass med modern öppen planlösning och stor uteplats med sjöutsikt. Nära natur, skola, service o kommunikation.

Välkommen till denna nyproducerade och smakfulla trea belägen ett stenkast från Mälarens inlopp!

Bostaden präglas av eleganta materialval med möjlighet till flertalet tillval (se bifogad bilaga) i kombination med ett utmärkt ljusinsläpp med insynsfria fönsterpartier varifrån man har en härlig fantastiskt utsikt mot bl.a. Mälaren och Stora Essingen. Ytdisponeringen är mycket effektiv med en modern öppen planlösning mellan kök och vardagsrum, goda förvaringsmöjligheter samt en stor uteplats om 39 kvm med härligt sjöläge. Interiören utgörs av smakfullt kök från HTH och badrum med komplett maskinpark, genomgående parkettgolv och vitmålade väggar.

Ekensberg är ett mycket lugnt och barnvänligt område utan genomfartstrafik med bra skolor och förskolor ända upp till 5:e klass. Bussen går dygnet runt och tar dig till Liljeholmen på ca 10 minuter där du hittar kompletterande bussar, tvärbana, t-bana och stor galleria (http://www.liljeholmstorget.se/) med 4 mataffärer, ca 90 butiker och övrig service. Naturskönare område går knappt att hitta då det finns gott om mysiga promenadstråk längs udden, grillplatser, lekplatser på innergårdarna, båtklubb (http://www.ekensbergsbs.se/), badbrygga samt möjlighet till skridskoåkning på vintern. En kort promenad bort ligger Vinterviken med det populära café Winterviken och Vintervikens Trädgårdscafé och runt husknuten ligger en livsmedelsbutik, Thelins café samt en fotbollsplan.

Planlösning

Med reservation för ändringar. 

Ljus och välkomnande hall med goda avhängnings- och förvaringsmöjligheter. Interiören bestående av ekparkett, vitmålade väggar samt säkerhetsdörr. 

Ljust rymligt vardagsrum med härlig atmosfär och fantastisk utsikt mot vattnet från alla fönster. Parkettgolv & vitmålade väggar. Från detta rum når man den stora uteplatsen om 39 kvm med utmärkt sjöläge.

Smakfullt kök från HTH med goda förvaringsmöjligheter och generösa arbetsytor av laminat. Modern öppen planlösning mot vardagsrummet och plats för större middagsbord. För vitvaror, se bilaga om tillval. I övrigt är det ekparkett på golv samt målade väggar. 

Stilrent badrum i modern kulör med dusch med glasdörr och handdukstork med värme. Porslinet bestående av wc samt tvättställ med blandare, kommod och badrumsskåp med spegelglas. Tvättmaskin och torktumlare, se bilaga om tillval

Bostaden har två yteffektiva sovrum som pryds av ljus interiör med parkettgolv och ljusa väggar. Förvaringsmöjligheterna är mycket goda och från samtliga rum har man en härlig utsikt mot vattnet.

Bostadsfakta

Område: Gröndal

Antal rum: 3 st

Boarea: 80 m2

Avgift: 3 300 kr I avgiften ingår värme, vatten, förråd. Obligatoriskt tillägg för fibernät: 150kr/månad. Leverantör: Ownit.

Andelstal: 0,7269%

Bostadstyp: Bostadsrätt

Lägenhetsnr: 283

Byggnadsår: 1981

Uteplats: Obligatoriskt tillägg för uteplatsen: 450kr/månad.

Hiss: Ja

Uppvärmning: Fjärrvärme

Förening

Föreningsnamn: Brf Stapelbädden 7

Föreningsform: Bostadsrättsförening

Beskattas som: Privatbostadsföretag (äkta)

Gjorda renoveringar: Stammar i kök och bad stamspolades år 2009.
Ventilation stammarna renoverades år 2010.

Kommande renoveringar: Tillökning vad gäller bostadsrätter. Totalt handlar det om cirka 14 nya bostäder som ska iordningställas i Dagcentrets tidigare lokaler på Gröndalsvägen 206-212. Byggstart januari 2014.

Kommande avgiftsförändringar: Föreningen har beslutat om en avgiftshöjning inom 12 månader.

Kabel TV: Ansluten till kabelnät. Leverantör: Com Hem, alternativt Ownit via fibernätet.

Bredband: Obligatoriskt tillägg för fibernät: 150kr/månad. Leverantör: Ownit

Bilplats/Garageplats: Går att hyra för 938 kr/mån. Till garageplatserna är det separat kö. Önskemål om garageplats anmäls till Stockholms parkering som ansvarar för uthyrningen.
Parkeringsplats. Går att hyra för 400-500kr/mån. Till parkeringsplatserna är det separat kö. Önskemål om parkeringsplats anmäls till styrelsen.

Gemensamma utrymmen: Det finns cykelförråd, festlokal, samlingslokal och tvättstuga.

Överlåtelseavgift: 1 110 kr betalas av säljare.

Pantsättningsavgift: 444 kr

Antal lägenheter i förening: 135

Antal lokaler i förening: 2

Energideklaration: Detta hus använder 130 kWh/m² och år, varav el 18 kWh/m².

Övrigt: Trappstädning sköts av städfirma.
Fläkt kopplad till ventilationen tillämpas i kök.
3-fas el finns indraget.

Allmänt om föreningen: Stapelbädden 7 är en äkta förening.
Byggår: 1981, föreningen förvärvade fastigheten 2008.
Adresserna som ingår i Stapelbädden 7 är Ekensbergsvägen 21-23 och Gröndalsvägen 186-212.
Föreningen har 135 lägenheter och upplåter 15 med hyresrätt.
Föreningen äger marken.
Ekonomisk förvaltning sköts av Delagott.
Delat ägande är ok.
Föreningen godkänner ej juridisk person.
För mer information besök föreningens hemsida: www.brfstapelbädden7.se

Övrigt

Information: Ovanstående uppgifter är grundade på av säljaren och av berörd förening lämnad information. Köpare/spekulanter uppmanas att kontrollera dessa uppgifter med föreningen rörande lediga p-platser, kommande renoveringar och eventuella avgiftsförändringar. Köpare/spekulanter är medvetna om att bostaden köpes i befintligt skick och uppmanas att undersöka bostaden ordentligt.

Köparen uppmanas att kontrollera bostadens bo- och biarea om denna är väsentlig för köparen.

Nedtagning av väggar och/eller väsentliga förändringar, ingrepp i bärande konstruktioner och ändring av ledningar för avlopp, värme, gas eller vatten av en lägenhet är alltid en fråga för föreningens styrelse att ta ställning till i varje enskilt fall. Detta gäller även om förändringen inte medför risker för byggnadens konstruktion.

Jämförelsepriser: Som en service till våra kunder visar vi såltpriser och information om Notars förmedlade bostäder på Internet, www.notar.se, i utskick och som statistik i media. Det kommer också att gälla för den här bostaden. Besök gärna vår hemsida www.notar.se för att se exempel!

Accepterat pris: Accepterat pris innebär att priset som anges i bostadsannonsen ligger på det pris som säljaren är villig att acceptera som slutpris. Om flera bud finns kan dock budgivning förekomma och priset bli högre. Säljaren och mäklaren kommer gemensamt fram till nivån på det accepterade priset som också ska ligga inom ramen för mäklarens värdering av bostaden.

Även om ett Accepterat pris är angett råder enligt lag alltid fri prövningsrätt för säljaren vilket innebär att denne har rätt att själv välja om bostaden ska säljas, till vem och till vilket pris.

Initiativet är en del av en branschöverenskommelse för att motverka så kallade lockpriser. En stor del av mäklarföretagen som är verksamma inom Stockholms innerstad står bakom överenskommelsen.

Undersökningsplikt

Utgångspunkt för ansvarsfördelningen vid överlåtelse av bostadsrätt: Utgångspunkten är att bostadsrätten skall stämma överens med vad som avtalats mellan parterna och inte heller avvika från vad köparen har fog att förvänta sig vid köpet med hänsyn till bostadsrättens ålder, pris, skick och användning. Därutöver gäller normalt att bostadsrätten köps i det skick den befinner sig i på kontraktsdagen. Reglerna om fel i bostadsrätt finns formellt i köplagen, men då de reglerna inte passar så bra för prövning av fel i bostadsrätt används ofta motsvarande regler i jordabalken.

Köparens undersökningsplikt: Om köparen uppmanats att undersöka bostadsrätten före köpet eller om han ändå undersökt den, ansvarar säljaren inte för sådana fel som köparen borde ha märkt vid undersökningen. Även vid köp av bostadsrätter har köparen alltså normalt en undersökningsplikt. Det är därför viktigt att köparen av en bostadsrätt noggrant undersöker denna. Särskild uppmärksamhet bör ägnas fuktskador i kök och badrum. I köket bör köparen vara vaksam på ev tecken på läckage under diskbänken och i badrum eller annat våtrum kontrollera golvfallet och utseendet på installationer för vatten och avlopp. Om det finns symptom på fel som köparen inte själv kan dra några slutsatser av, måste han gå vidare med sin undersökning och, om så krävs, anlita en sakkunnig för att fullgöra sin undersökningsplikt. Även de uppgifter säljaren lämnar påverkar undersökningspliktens omfattning. Om säljaren exempelvis upplyser köparen om ett misstänkt fel kan det utgöra en varningssignal, som bör leda till en mer ingående undersökning från köparens sida. Köparen bör slutligen tänka på att säljaren inte svarar för fel och brister, som köparen borde ha räknat med eller borde ha förväntat sig. Skulle exempelvis fel uppstå på någon av vitvarorna i lägenheten kan det vara något köparen borde ha räknat med, med hänsyn till vitvarornas ålder och beräknade "livslängd". 

Det är inte bara själva lägenheten som undersökningsplikten omfattar. Även förhållanden kring bostadsrättsföreningen bör undersökas, exempelvis om föreningen står i begrepp att genomföra större renoveringar, höja sina avgifter m m. En kontakt med företrädare för föreningen bör därför alltid ingå i köparens undersökning, liksom en genomgång av stadgar och senaste årsredovisning.

Säljarens upplysningsskyldighet: Någon generell upplysningsskyldighet motsvarande köparens undersökningsplikt finns i egentlig mening inte. Om bostadsrätten säljs i befintligt skick kan den dock ändå anses vara felaktig, om säljaren före köpet underlåtit att upplysa köparen om ett sådant väsentligt förhållande rörande bostadsrätten, som han måste antas ha känt till och som köparen med fog kunnat räkna med att bli upplyst om. Om säljaren genom ett förtigande handlat i strid mot tro och heder går säljaren även miste om rätten att åberopa att köparen inte uppfyllt sin undersökningsplikt. Det är således i säljarens eget intresse, att han upplyser köparen om de fel eller symptom på fel han känner till eller misstänker finns. Vad som redovisats av säljaren kan i normalfallet inte åberopas av köparen.

Utfästelse: Säljaren kan bli bunden av en utfästelse beträffande bostadsrättens skick. Allmänt lovprisande eller generella uttalanden betraktas ej som utfästelser.

Avtalsfrihet: Avtalsfrihet råder mellan parterna om ansvaret för bostadsrättens skick, varför man kan avtala om annan ansvarsfördelning. Denna information redovisar kortfattat den ansvarsfördelning som köplagen föreskriver och som gäller om inte annan ansvarsfördelning särskilt avtalats.

Mäklarkontakt

Lägenheten säljs på ritning och vid intresseanmälningar samt frågor kan ni kontakta ansvarig fastighetsmäklare Nicklas Talvitie på 0708-997993 alt nicklas.talvitie@notar.se

Nicklas Talvitie - Mäklare Liljeholmen

Relaterad information

Frågor och svar

Övriga NYHETER

Kontaktformulär

Du måste fylla i alla obligatoriska fält

Offertförfrågan

= obligatoriska fält