Hallunda gård

Nu är det klart: Titania ska bygga nytt bostadsområde vid Hallunda gård

I tisdags skrev lokaltidningen Södra Sidan att Botkyrka kommunfullmäktige antagit detaljplanen för Titanias nyproduktionsprojekt Tingstorget. Men inte nog med det. Samma dag som detaljplanen klubbades igenom fick Titania, och Småa AB, planuppdrag för 400-500 nya bostäder vid Hallunda gård, i Botkyrka.

I 25 år har det funnit planer på att bebygga Hallunda gård men inte förrän tidigare i denna vecka blev markköpet klart. Säljaren är en privatperson och i köpet ingår som villkor att market ska bebyggas med bostäder.

– Detta innebär att Hallunda gård kan bli lite mer tillgängligt för allmänheten nu, säger Einar Janson, vd på Titania. Han fortsätter:

– Vi vill skapa ett varierat område. Nära Tomtbergavägen vill vi bygga lite högre, tre- till femvåningshus, och så trappar vi ner inne i gårdsmiljön med villabebyggelse och stadsradhus. Vi måste så klart förhålla oss till bokskogen i området i hur vi bygger. Och själva gården ska stå kvar, det vi börjar arbeta med nu är att se över området som helhet tillsammans med kommunen.

Detta ligger såklart helt i linje med Titanias vinnande koncept vid nyproduktion av bostadsområden. Konceptet bygger på såväl social som ekologisk och ekonomisk hållbarhet och det följer därför naturligt att Titania utgår från de lokala miljöerna och förutsättningarna då man planerar för de nya bostäderna. Planeringen sker, precis som i fallet med Tingstorget, tillsammans med Botkyrka kommun och vi på Titania är glada över det fortsatt goda samarbetet.

Källa: Södra Sidan

Mer läsning

Läs mer om Titanias koncept vid markanvisningstävlingar.

Läs mer om Tingstorget på projektets hemsida tingstorget.nu.

Läs det allra senaste om Tingstorget på Tingstorgets Facebook-sida.

Läs mer om projektet Tingstorget på denna hemsida.

Relaterad information

Frågor och svar

Övriga NYHETER

Kontaktformulär

Du måste fylla i alla obligatoriska fält

Offertförfrågan

= obligatoriska fält