Arkitekten Thomas Sandell på arkitektbyrån SandellSandberg har ritat husen som Titania skall bygga i Arninge-Ullna. Nedan beskriver han själv sina tankar kring utformningen av bostäderna.

Arkitektens ord om Titanias område i Ullna Strand

Arkitekten Thomas Sandell på arkitektbyrån SandellSandberg har ritat husen som Titania skall bygga i Arninge-Ullna med start hösten 2014. Nedan beskriver han själv sina tankar kring utformningen av bostäderna.

Mitt i naturen blandas det bästa från villakvarterens lugn med närförortens liv.

Arkitekten Thomas Sandells grundtanke med utformningen av Titanias del av det nya bostadsområdet i Ullna strand var först och främst att utgå från platsens naturliga förutsättningar. Den enkla och stilrena skandinaviska arkitekturen följer naturens nivåskillnader och en varierad färgpalett i rött, vitt och svart skapar en helhet som har rötter i den svenska byggnadstraditionen. Materialvalen i husens olika träpaneler bidrar också till ett varierat uttryck som samspelar fint med naturen. Interiörerna i husen har gestaltats för att kännas öppna och luftiga, med ljusa materialval och tydliga rumssamband.

En drivande idé arkitekten har haft i projektet var att skapa ett boende som tar det bästa från villa- och radhusbebyggelsens lugn och blanda det med närförortens liv. Området är därför bebyggt med en kombination av flerbostadshus och den typ av townhouse som är vanliga nere på kontinenten. Genom att anlägga en lokalgata mellan flerbostadshusen och radhusen förstärks känslan av gemenskap och en plats för spontana möten skapas. Parkhusen och Townhousen är strategiskt placerade kring ett stort och öppet parklandskap. Härifrån har alla hus en tydligt kopplad egen uteplats som samtidigt känns avskiljd från grannarna. Gaturummet längs med Ullna Allé får en varierad känsla med indragna husliv som skapar en välkomnande entré för de boende.

Titanias del av Skogskvarteren i Ullna strand är ett område som blandar det bästa av två världar i en vacker och trivsam miljö. Det är boendet för dig som vill ha lite liv, lite lugn och lite natur. 

Relaterad information

Frågor och svar

Övriga NYHETER

Kontaktformulär

Du måste fylla i alla obligatoriska fält

Offertförfrågan

= obligatoriska fält