Tingstorget

Botkyrkas kommun godkänner byggandet av 670 lägenheter

Enligt ett beslut som togs av Botkyrkas kommunfullmäktige den 7/9 har Titania fått klartecken att bygga ca 670 bostäder Alby, i området runt Tingstorget.

Under våren 2014 bjöd Botkyrka kommun in till markanvisningstävling för Tingstorget i Alby. Med fokus på energieffektiva lösningar, hållbarhet och intressant arkitektur vann Titania tävlingen och fick därmed möjlighet till nyproduktion av drygt 450 bostadsrättslägenheter. Beslutet som togs av Botkyrkas kommunfullmäktige den 7:e september innebär antalet bostadslägenheter som ska byggas av Titania har stigit till 670.

Titania kommer tillsammans med Botkyrka kommun utveckla detaljplanen för att uppnå kommunens höga målsättningar för det nya bostadsområdet.

Projektet kommer att indelas i etapper. Detaljplanen, som utvecklas av Titania och Botkyrka kommun tillsammans för att uppnå kommunens höga målsättningar för det nya bostadsområdet, väntas kunna antas under 2016. Byggstart för de första bostäderna beräknas ske under 2017 och första inflyttning tidigast 2018.

Projektet är betydelsefullt inte bara för Titaniakoncernen, utan även för kommunen och de framtida boende, som får möjlighet att bo i ett område med stor potential. Inom promenadavstånd finns tillgång till både grönområden, badplatser och värdefulla kulturmiljöer, vilket skapar goda möjligheter att skapa ett attraktivt boende med goda kommunikationer till Stockholm. Gårdarna kring husen ska bland annat utnyttjas som umgänges- och vistelseytor samt platser för odling. Lekfunktionerna för barnen placeras i den bilfria gemensamma zonen för högsta möjliga säkerhet och trygghet. 

Relaterad information

Frågor och svar

Övriga NYHETER

Kontaktformulär

Du måste fylla i alla obligatoriska fält

Offertförfrågan

= obligatoriska fält