Totalrenoveringar av fastigheter - Frågor och svar

Alla frågor och svar om totalrenoveringar av fastigheter.

Frågor och svar

 • Vilka tjänster kan Titania erbjuda under en totalrenovering?

  Svar: Vilka tjänster som utförs under en totalrenovering beror helt på vilka behov fastigheten och ägaren till fastigheten har. Vi kan erbjuda samtliga tjänster som man som fastighetsägare kan behöva anlita för att renovera sina fastigheter. Se bland annat under fliken "Vår verksamhet" 

 • Kan jag bo kvar i min lägenhet när fastigheten skall totalrenoveras?

  Svar: Nej, en totalrenovering innebär så omfattande renoveringar och ingrep i fastigheten både invändigt och utvändigt att det är omöjligt att bo kvar i lägenheten. Att bo i en lägenhet utan vatten, avlopp, el under flera månaders tid, innebär så stora påfrestningar att det inte går att låta någon bo kvar. 

 • Varför är det bra att göra fler renoveringsåtgärder samtidigt som man stambyter?

  Svar: För den entreprenör som skall utföra stambytet innebär det en stor kostnad att sätta samman en projektgrupp, utföra projektering och etablera sig på plats på projektet för att sedan genomföra själva stambytet. För fastighetsägaren, oavsett om man sitter i styrelsen för en bostadsrättsförening eller om man företräder ett fastighetsbolag innebär projektet alltid en investering, både i pengar och i nedlagd tid. Även som boende innebär ett byggprojekt, framförallt ett stambyte, en hel del stök och kräver speciell planering med tanke på vattenavstängningar med mera.

  Av dessa orsaker gör man klokt i att se till att utföra även mindre akuta renoveringsåtgärder i fastigheten, inom projektets ram så att man får det gjort, när man ändå har personal och utrustning på plats. Punktlagningar och åtgärder efter det att saker gått sönder blir i slutändan alltid dyrare än att åtgärda i förebyggande syfte.

Kontaktformulär

Du måste fylla i alla obligatoriska fält

Offertförfrågan

= obligatoriska fält