Säkerhet vid badrumsrenoveringen

Frågor och svar

 • Vad händer om någon av mina ägodelar försvinner under badrumsrenoveringen?

  Svar: Under tiden vi har tillgång till lägenheten i samband med badrumsrenoveringen som pågår tillämpar vi säkerhetsrutiner för att tillse att inga obehöriga kommer in i lägenheten. Om vi på grund av oaktsamhet skulle ha missat att t ex låsa en dörr och det kan bevisas att saker som tillhör Dig som boende har försvunnit just på grund av just detta så ersätter vi Dig givetvis för detta

 • Hur vet jag att enskilda arbetare som befinner sig i min bostad arbetar för Titania?

  Svar: Titanias anställda skall alltid bära våra vita eller svarta profilkläder som det står "Titania" på, både på fram- och baksida. Här finns bilder på hur Titanias kläder skall se ut.

  Förutom Titanias kläder skall alla som arbetar för Titania synligt bära ID06-namnbrickor där det framgår namn och vilket företag personen arbetar för. ID06 är en speciell namnbricka framtagen för byggbranschen i samarbete med byggbranschens arbetsgivare, fackförbund, Skatteverket med flera.

  Om Du blir osäker om personen som renoverar Ditt badrum verkligen arbetar för Titania, be att få se ID06-brickan alternativt kontakta arbetsledaren eller Din kontaktperson på Titania för att säkerställa om personen är behörig eller inte att befinna sig i bostaden.

 • Vad händer om något i min lägenhet skadas under badrumsrenoveringen?

  Svar: Under tiden vi har tillgång till lägenheten i samband med badrumsrenoveringen som pågår tillämpar vi säkerhetsrutiner för att tillse att inga obehöriga kommer in i lägenheten. Om vi på grund av oaktsamhet skulle ha missat att t ex låsa en dörr och det kan bevisas att saker som tillhör Dig som boende har försvunnit just på grund av just detta så ersätter vi Dig givetvis för detta

  Innan vi påbörjar några arbeten i Din bostad så gör vi en fotodokumentation av hur bostaden ser ut före arbetet påbörjas samt dokumenterar vilka skador som finns. Nästa viktiga steg i badrumsrenoveringen är att skydda bostadens golvytor med vattentät skyddspapp för att undvika skador och smuts på golv, för att på så sätt orsaka så lite besvär som möjligt för Dig som kund och boende. Det är viktigt att intäckningen av golven görs ordentligt, eftersom hantverkarna behöver gå ut och in i bostaden under hela tiden som badrumsrenoveringen pågår.

  Även dörröppningar till övriga delar av bostaden samt väggar täcks in med skyddsplast, genom att man bygger så kallade dammslussar, för att minska dammspridningen. Vi ser även till att det finns extra skyddsplast och tejp, så att boende som vill täcka in lite extra, får möjlighet att göra det. Det är dock viktigt att förstå att plasten bara minskar dammspridning under tiden vi renoverar badrummet, den hindrar den inte. De boende kommer själv efter att badrumsrenoveringen är klar att behöva göra en grundlig städning av hela bostaden. 

 • Behöver jag lämna ut nycklar till min bostad under tiden badrumsrenoveringen pågår?

  Svar: Ja, vi måste ha en komplett uppsättning nycklar, larmkoder osv, för att ha full tillgång till bostaden mellan kl 7.00 - 18.00 under hela tiden som badrumsrenoveringen pågår, för att kunna utföra arbetet enligt avtalet som finns mellan oss som entreprenör och Dig som kund. 

  På detta sätt uppstår aldrig problem med glömda nycklar, låsta överlås etc, vilket i vanliga fall leder till anmälan om hinder från entreprenörens sida, vilket i sin tur innebär onödiga extrakostnader för Dig som kund för badrumsrenoveringen. 

Kontaktformulär

Du måste fylla i alla obligatoriska fält

Offertförfrågan

= obligatoriska fält