Hur tar jag reda på vad Titania har för kreditvärdighet?

Svar: Antingen kan Du köpa en kreditupplysning från något kreditupplysningsföretag, som t ex Soliditet eller så kan Du gratis se den kreditupplysning som Titania lagt upp under rubriken Dokumentation, intyg & auktorisationer

Den kreditupplysning Titana valt att lägga upp hämtas dynamiskt från Bisnodes kreditvärderingssystem Soliditet, som är en av de absolut största och äldsta aktörerna på den svenska kreditupplysningsmarknaden.

Soliditet har sex stycken grader på sina kreditbetyg: 

AAA – Högsta kreditvärdighet

Endast aktiebolag kan nå AAA (Trippel-A). Bolaget ska dessutom omsätta mer än 2 miljoner, ha varit verksamt i minst 10 år och dessutom ha nyckeltal som är väsentligt över branschens genomsnitt.

AA – God kreditvärdighet

AA (Dubbel-A) är den högsta rating ett handels-, kommanditbolag och enskild firma kan få. För aktiebolag krävs en omsättning över 1 miljon och nyckeltal som ligger över branschens genomsnitt.

A – Kreditvärdig

För att uppnå A (Enkel-A) krävs nyckeltal som ligger på eller nära branschens genomsnitt.

AN – Nystartat bolag

Ges ut till nystartade företag där ingen negativ information finns.

B – Kredit mot säkerhet

Ges ut till företag med nyckeltal som ligger under branschens genomsnitt och till företag där negativ information finns.

C - Kredit avrådes

Ges till företag som har stora betalningsproblem, förbrukat aktiekapital, konkursengagemang samt till företag med nyckeltal som långt understiger branschgenomsnittet. Företag som har allvarliga revisorsanmärkningar får också rating C.

(-) – Ej fastställd rating

Rating fastställs inte på företag där viktig information saknas, är inaktuell eller på företag som inte är aktiva.

Kontaktformulär

Du måste fylla i alla obligatoriska fält

Offertförfrågan

= obligatoriska fält